Massieve telefoonpanne in zone 014 legt DiskIdee plat

0
32

Hoewel het niet onze schuld is, verontschuldigen we ons bij onze lezers voor de onbereikbaar van DiskIdee op 6 februari. Een massieve telefoonpanne in zone 014 schakelde de huurlijn waarop de DiskIdee server draait uit. Daardoor bleef DiskIdee een hele tijd onbereikbaar. Ook de gewone telefoon en zelfs Proximus deelde in de klappen. De redactie van DiskIdee bleef daardoor verstoken van elk contact met de buitenwereld, want ook de e-mailserver bleef door de panne aan de leased line onbereikbaar. ADSL en kabel bleven gelukkig wel in de lucht, alsook de andere gsm-providers Mobistar en Orange. Tegen dat je dit leest, is het probleem uiteraard verholpen. Over de oorzaak van deze ongewone panne hebben we terwijl we dit schrijven het gissen.

Update
Volgens het VTM-nieuws lag de oorzaak bij een doorgestoken glasvezelkabel in Lille. Wij vragen ons wel af of Belgacom nooit van back-ups en redundancy heeft gehoord? Uiteindelijk duurde de storing tot laat in de avond en veroorzaakte ze talloze problemen voor bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Een verklaring, laat staan excuses van Belgacom hebben we niet gehad.

Vorig artikelVan oud naar nieuw
Volgend artikelNec monitoren ondersteunen nieuwe sRGB kleurenstandaard
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.