Acht audio-cdrecorders

1
38
Dit artikel is deel 1 van 11 in het DiskIdee dossier Audio-cdrecorders
DossiernavigatieAcht audio-cdrecorders

audio_cd_jvc
Links heeft deze machine een cd-wisselaar met drie schuiven en rechts een cd-recorder gedeelte. Via de programmeeropties of gewoon handmatig kun je met dit apparaat gemakkelijk één cd samenstellen op basis van drie cd’s in de wisselaar. Hij kan opnemen aan dubbele snelheid, heeft een microfoonaansluiting waarvan het geluid gemengd kan worden met een karaoke-cd en bezit ook een timer waarmee je opnames op een bepaald uur kunt starten, bijvoorbeeld om een radioprogramma op te nemen. De afspeelsnelheid van de cd kun je door middel van een draaiknop manipuleren om de toonhoogte te beïnvloeden. Deze optie kan handig zijn als je je eigen stem wilt plakken op een karaoke-cd en je niet hoog (of laag) genoeg kunt zingen. De JVC heeft alleen een optische digitale aansluiting, geen S/PDIF coax. Over het initialiseren van een lege cd-r(w) doet deze machine bijna vijftien seconden. Finaliseren van een cd-r(w)’s vergt iets meer dan twee minuten, terwijl het wissen van een cd-rw geklaard is op anderhalve minuut.

Conclusie
Deze audio-cdrecoder heeft heel wat troeven: uitgebreide editeermogelijkheden, een cd-wisselaarfunctie, opnemen aan dubbele snelheid en karaoke-mogelijkheden. Het belangrijkste minpunt is het ontbreken van een digitale coax-aansluiting en de wat hogere prijs.
Vorig artikelAcht audio-cdrecorders
Volgend artikelAcht audio-cdrecorders
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik heb overal op internet gezocht naar deze audio-cdrecorder maar kan hem nergens vinden. Weet iemand waar ik de prijs en het product kan vinden?!!

Reacties zijn gesloten.