Acht audio-cdrecorders

0
20
Dit artikel is deel 4 van 11 in het DiskIdee dossier Audio-cdrecorders
DossiernavigatieAcht audio-cdrecordersAcht audio-cdrecorders

Deze machine voor thuisgebruik beschikt over één drive en kan dus alleen opnemen van een andere bron. Opnemen kan per track, per cd of gesynchroniseerd, waarbij een andere cd digitaal één op één wordt gekopieerd. De doel-cd wordt dan in één keer gefinaliseerd. Eventuele cd-text wordt daarbij niet overgenomen, omdat die gegevens niet op de digitale uitgang zitten, maar in het geheugen van de bronspeler. Als je tekst wil toevoegen aan je opname moet je dus altijd kiezen voor opnemen per track of opnemen per cd zonder onmiddellijke finalisering. Speciaal is dat de CDR950 een karaokestand heeft waarmee je via een microfoon je eigen opnames kunt ‘inzingen’. De CDR950 is ook een kundige cd-speler, met alle mogelijkheden die je van een modern apparaat verwacht, zoals ondersteuning voor cd-text of uitgebreide programmeermogelijkheden. De bediening is zeer gemakkelijk via een draaiknop waarmee je snel tracks en dergelijke kunt kiezen. Het initialiseren van een nieuwe cd-r(w) duurt slechts enkele seconden. Het finaliseren van een cd-rw duurt iets meer dan twee minuten, het definaliseren anderhalve. Wissen van een cd-rw duurt een halve minuut.

Conclusie
Deze gebruiksvriendelijke machine heeft een handige karaokestand. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, maar de prijs ligt wel erg hoog.
Vorig artikelAcht audio-cdrecorders
Volgend artikelAcht audio-cdrecorders
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.