Home Hardware

Compact en licht

0

Canon introduceert een compacte scanner die geen CCD maar een CIS gebruikt om te scannen (zie kader voor meer uitleg).
canoscan_n656u
De scanners van Canon zijn uiterst compact, plat en licht. Ze zijn dan ook ideaal om mee te nemen samen met je notebook. Een van de redenen waarom deze scanners zo compact kunnen zijn is dat ze geen gebruik maken van een traditionele CCD als scanelement, maar van een CIS (Contact Image Sensor). Bijkomend voordeel van dit systeem is dat de scanner veel minder stroom verbruikt en het dus kan stellen met een gewone USB-aansluiting zonder eigen voeding. Hij neemt de nodige stroom over van de pc. De TWAIN-driver biedt heel wat mogelijkheden en heeft twee standen zodat zowel de beginnende als de meer gevorderde gebruiker ermee uit de voeten kan. Jammer dat er sommige handigheidjes niet in vervat zijn, zoals het automatisch detecteren van het gescande oppervlak. Voor de beginnende gebruiker is het een handicap dat de toch wel interessante extra software niet in het Nederlands verkrijgbaar is. Hou er ook rekening mee dat deze USB-scanner het niet kan vinden met PCI USB-kaartjes. USB moet door het moederbord zelf ondersteund worden.

Conclusie
Deze Canon N 656U is een aardig compact scannertje dat goede kwaliteit aflevert en tamelijk snel is. Alleen de Engelse software is voor een beginnende gebruiker wellicht een afknapper.
Adviesprijs
123,70 euro
Systeemvereisten
PC: Pentium 133 MHz of hoger, 32 MB (64 MB aanbevolen), Windows 98/2000, USB-aansluiting.Mac: PowerPC G3, 32 MB, MacOS 8.5 of hoger.