Tv-tuners voor je pc

0

Hauppage verkoopt een hele rits tv-kaarten, die allemaal op elkaar lijken maar waarvan de mogelijkheden verschillen. De door ons bekeken Hauppage WinTV PCI kaart bestaat ook in goedkopere versies die bijvoorbeeld een afstandsbediening ontberen of geen stereo kunnen ontvangen.

De WinTV PCI is een standaard pci-kaart die een plaatsje moet krijgen binnenin de systeemkast. De software en aansluitingsmogelijkheden zijn vrijwel identiek aan de WinTV USB met dit verschil dat er een infrarood afstandsbediening bij zit. Zo’n afstandsbediening verhoogt het gebruiksgemak natuurlijk enorm en eenmaal je het gewoon bent, wil je niets anders meer. Technisch gezien is de WinTV PCI de betere van de twee want hij biedt Nicam stereogeluid terwijl de WinTV USB het moet stellen met mono. Belangrijker is dat de WinTV PCI weet te overtuigen met een duidelijk hogere beeldkwaliteit. Veel hangt af van hoe goed een bepaald kanaal ontvangen kan worden, maar de meeste kanalen worden door de WinTV PCI zeer scherp weergegeven.

Conclusie
De Hauppage WinTV PCI biedt – vooral dankzij de afstandsbediening – een groot gebruiksgemak en hij presteert technisch goed.
Systeemvereisten
‘P-166MMX of hoger, Win98, geluidskaart.