Pioneer vernieuwt gamma dvd-spelers

0
13

pioneer-dv-530
Dit najaar vervangt Pioneer drie van zijn dvd-spelers en introduceert een nieuw exemplaar. Vervangen worden de DVD-717(K), DVD-626D en DVD-525 door respectievelijk de DVD-737(K), DVD-636D en DVD-535. Nieuw is de DV-530. Lopen we even het rijtje af om de nieuwigheden te vermelden. De DVD_717(K) is Pioneer’s nieuwe referentie dvd-speler. Hij zou zowel inzake geluid als inzake video optimaal moeten presteren door onder andere een symmetrische opbouw van het audiogedeelte en gescheiden compartimenten voor audio en video. Deze speler ondersteunt ook progressive scan video voor een betere beeldweergave. Hij is uitgerust met een 10-bit video DAC (Digitaal Analoog Convertor) en een 96 kHz 24-bit audio DAC.

DVD-636D en DV-535
Deze opvolger van de DV-626D heeft eveneens ingebouwde Dolby Digital en dts decoders. Nieuw zijn dubbele SCARTs, Advance Trick Play voor frame-per-frame doorspoelen en een overzichtelijkere afstandsbediening. De DV-535 volgt de DV-525 op en kreeg voornamelijk een facelift mee.

DV-530
De splinternieuwe DV-530 richt zich naar de markt van filmkijkers die geen uitgebreid home cinemasystem bezitten. Het is een eenvoudige speler voor directe aansluiting op een televisietoestel, hoewel aansluiting op een versterker uiteraard ook tot de mogelijkheden behoort. De nieuwe spelers komen in september op de markt, met uitzondering van de DV-737 die voor oktober is gepland.

Vorig artikelVoor nostalgische zielen: As time goes by…
Volgend artikelDVD-speler in software
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.