Schoonheid zit niet van binnen

0
23

designg4_cube_klein
Pc-schoonheden beoordeel je natuurlijk niet alleen op hun technische kwaliteiten maar vooral op hun… uiterlijk. En wie konden we voor deze vleeskeuring beter inschakelen dan jullie, de lezers? Computer Magazine en DiskIdee gaven je in september twee weken de kans om on line je stem uit te brengen en te bepalen welke jij de mooiste pc van België vond, puur op basis van zijn (of haar?) uiterlijk.

Massaal
Jullie namen massaal deel aan deze enquête: maar liefst 1.399 lezers brachten hun stem uit. Je mocht maar één keer stemmen, maar sommigen probeerden het toch meerdere keren. Ook waren er een aantal lezers die wel hun e-mailadres achterlieten (om kans te maken op een van de prijzen), maar vergaten een design-pc te kiezen. Met deze ongeldige stemmen hielden we natuurlijk geen rekening. Uiteindelijk bleken 1.207 stemmen geldig te zijn en dat is het aantal waarmee we wel rekening hebben gehouden. Het resultaat van deze on line enquête telt voor dik 40% mee in de eindscore. De overige 60% zetten we op snelheid (40%) en extra’s, te weten hardware, software en garantie (20%).

And the winner is…
We hebben ervoor gekozen om twee winnaars te kiezen, namelijk de ‘Keuze van de lezer’ en ‘Keuze van de redactie’. Bij de keuze van de lezer hielden we enkel rekening met het aantal stemmen dat on line werd uitgebracht. Met 23,78 procent van de stemmen is de Apple G4 Cube de duidelijke winnaar geworden. Eervolle vermelding zijn weggelegd voor de Packard Bell Spirit 9800 (19,88%) en de Compaq iPaq (15,41%). Bij de keuze van de redactie houden we niet alleen rekening met het aantal stemmen (hoewel die nog voor veertig procent meetellen), ook de prestaties en de extra’s maken een deel van de koek uit. Welke pc deze titel wint verneem je in het novembernummer van Computer Magazine dat rond 20 oktober in de kiosken ligt. Daarin krijg je ook een gedetailleerde beschrijving van alle deelnemende pc’s en tabellen met de testresultaten en de gedetailleerde resultaten van de enquête.

Lezers winnen
Lezers die on line hun e-mailadres achterlieten en een geldige stem uitbrachten maakten kans op een aantal prijzen (een exemplaar van CorelDRAW 9, acht exemplaren van de Top Shot USB joystick van AVB Tech en vijftig exemplaren van Merriam Webster’s Dictionary & Thesaurus). Een onschuldige kinderhand (enfin, om precies te zijn: een computer met een random number generator) trok onderstaande winnaars. Ze zullen hun prijzen in de loop van november ontvangen.

Nvdr.: e-mailadressen van de winnaars verwijderd omwille van privacy-redenen.

Vorig artikelToshiba’s Herfstcollectie
Volgend artikelMobiel internet
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.