Snelgids MP3

MP3 op speed

0

De reeks Snelgids van Easy Computing beperkt zich niet tot kleurrijke, korte en bondige boekjes over de meest gebruikte softwarepakketten. Ook bepaalde nieuwe aspecten als het MP3-fenomeen hebben er hun plaats.
snelgidsmp3
Over MP3 kun je een heel dik boek schrijven met alle technische details over het formaat en wat er allemaal in de toekomst nog mogelijk is. Velen zullen aan zo’n theoretisch tractaat weinig hebben. Wat je wil is bondig en overzichtelijk de juiste informatie over MP3. Eerst kom je te weten welke hardware en software je nodig hebt om MP3-bestanden te kunnen maken. Hier flikkert ook al de ‘Red Alert’ lamp van het auteursrecht: wat kan en wat kan niet? Met deze zeer belangrijke informatie in het achterhoofd kun je op het internet naar MP3’s gaan zoeken. Goed, maar hoe doe je dat? Welke zoekinstrumenten staan er ter beschikking? Een overzicht van allerlei websites en portals over MP3 maakt je wegwijs, al kunnen er enkele links niet meer actief zijn. Dat is natuurlijk het risico van een statisch medium als een boek. Je leert ook welke de beste MP3-playersoftware is, aan keuze is er immers geen gebrek. In het volgende hoofdstukje leer je wat rippers en encoders zijn en waarvoor je ze nodig hebt. Het gebruik van externe apparaten als een geluidsinstallatie en natuurlijk MP3-players als de Rio komen daarna aan bod. Het boekje sluit af met tips en hints om MP3 nog beter te laten klinken. Vooral de MP3 Winamp afspeelsoftware komt nog een tweede keer uitgebreid aan bod, deze keer inclusief allerlei tools voor deze moeder van alle MP3-afspeelsoftware. Zoals het bij de meeste andere boekjes het geval is in de Snelgids-reeks, eindigt de auteur met enkele tips voor het geval er iets mis zou gaan: de EHBO-doos.

Conclusie
Om snel een inzicht te krijgen in de wereld van MP3 heb je geen ingewikkelde en uitgebreide documentatie nodig. Alles vind je in dit kleine boekje. De rest van het verhaal moet je zelf uitvissen, want fenomenen als MP3 laten zich niet zomaar ontsluieren. Daar moet je zelf op het web experimenteren.
Systeemvereisten
üSnelgids MP3 / Peter Klau ; Michele Klau. — Brussel ; Haarlem : Easy Computing, 1999. — 190 p., ill. — Snelgids. — ISBN 90-5167-311-6 paperback ; 8,89 EUR