Losstaande dvd-spelers

0
15

philips_dvd955
De naam Philips klinkt als een klok en we verwachten dan ook heel wat van één van hun topmodellen, de DVD-955. Geef je ogen al maar de kost want het futuristische uiterlijk van deze Philips is zeer geslaagd te noemen. Ook geslaagd is het grote informatiedisplay dat zeer gemakkelijk af te lezen is dankzij de grote cijfers en letters. Zo bespaar je je een paar vermoeide ogen. Nog een voltreffer is de slanke afstandsbediening waar duidelijk goed over nagedacht is en die heel makkelijk te hanteren is. Toch nog enkele puntjes van kritiek: het knappe osd-menu bestaat uit pictogrammen waarvan de betekenis niet altijd meteen duidelijk is. Ten slotte merken we op dat in de film ‘The Matrix’ er een duidelijk teveel aan groene en gele kleuren waar te nemen was. We kregen dit niet weggewerkt en dat is toch jammer. Bij andere films was dit overigens niet het geval en zijn beeld en kleur zonder meer uitstekend. Een echte topper heeft natuurlijk behoefte aan de nodige aansluitingsmogelijkheden en die biedt deze Philips dan ook volop. Ook een Dolby Digital decoder is van de partij. De Nederlandstalige handleiding is prima.

Conclusie
Philips levert een degelijke en moderne dvd-speler af die vooral hoge ogen weet te gooien qua gebruiksgemak. De prijs is vrij stevig.
Vorig artikelLosstaande dvd-spelers
Volgend artikelLosstaande dvd-spelers
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.