Losstaande dvd-spelers

0
11

jvc_xv-521bk
We bekeken een bètaversie van de splinternieuwe XV-521 van JVC. Dat de handleiding nog niet af is, valt dan nog te vergeven. Na het installeren is het eerste waar we naar op zoek gaan het osd (on screen display)-menu maar dat bleek (nog) niet aanwezig. Dat is toch wel een tekortkoming en we hopen dan ook dat dit in de definitieve versie wel aanwezig zal zijn. De lage score op gebruiksvriendelijkheid is dus nog onder voorbehoud. Kijken we naar de gadgets dan heeft de JVC wel wat in z’n mars. Vooraan bevindt zich een shuttleknop waarmee je met verschillende snelheden als het ware voor- en achteruit kan ‘spoelen’. Heb je geen multikanaalsgeluidssysteem dan biedt de JVC een virtuele 3D mode in stereo. Minder nuttig zijn waarschijnlijk de weergave van de bitrate – tegen welke snelheid worden de bits momenteel doorgegeven? – en een stroboscoopeffect. Ook de JVC wordt geleverd met een grote afstandsbediening maar die vonden we niet helemaal geslaagd: niet alle knoppen zijn even gemakkelijk bereikbaar en een vergissing is snel gemaakt.

Conclusie
Met de JVC XV-521 heb je een goede dvd-speler met de nodige gadgets. Het feit dat dit model nog niet helemaal af was, kost hem wel wat punten.
Vorig artikelLosstaande dvd-spelers
Volgend artikelLosstaande dvd-spelers
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.