Digitale videocamera’s

0
61

videocamera_sony_pc100e
Het kostte wel wat moeite om grote naam Sony in onze test te krijgen maar uiteindelijke stuurden ze dan toch één van hun topmodellen. En dat mag je gerust letterlijk nemen want deze Sony heeft als enige een CCD van meer dan één miljoen pixels. Verder is hij voorzien van alle mogelijke snufjes en staat hij vol met bedieningsknoppen waarvan er sommige zelfs oplichten in de afspeelmodus. Dat de camera bezaaid is met knopjes maakt echter dat je moeite moet doen om er geen per ongeluk in te drukken. Meteen het grootste nadeel van de Sony DCR-PC100E is zijn bediening waarbij vooral de zoomknop moeilijk bereikbaar is. Van de leuke snufjes onthouden we vooral de Laser Link waarmee je een draadloze verbinding maakt met je televisie. Zo ben je af van het gerommel met kabels maar dan moet je nog wel de optionele ontvanger kopen.

Conclusie
De Sony DCR-PC100E is zonder twijfel technisch het beste toestel uit onze test en zal vooral de meer professionele gebruiker aanspreken. Op zijn beeldkwaliteit valt niets af te dingen en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Een echte topscorer dus maar wel één waar je stevig voor betaalt.
Vorig artikelDigitale videocamera’s
Volgend artikelHet geheim van de levende vulkaan!
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.