Doorbraak dvd-rom is onvermijdelijk

0
21

dvdtest
Ondanks de overvloed aan hardware breekt de dvd-rom nog niet echt door. Echt veel dvd-rom software is er nog niet op de markt. Voor films op dvd ziet het er iets rooskleuriger uit, hoewel vooral in Europa er nog werk aan de winkel is. Daar zit de regiobescherming voor iets tussen: op een Europese dvd-speler kun je geen Amerikaanse dvds afspelen en omgekeerd.

Het is echter onvermijdelijk dat de dvd-rom op termijn de cd-rom zal verdringen, al was het maar omdat een dvd-romspeler ook cd-roms kan lezen. Bovendien kun je bij dvd-romspelers de regiobescherming makkelijker omzeilen dan bij losstaande dvd-spelers (wat overigens niet illegaal is).

DiskIdee <../testen/massatst26.html">testte zeven dvd-roms van Aopen, Creative, CyberDrive en Toshiba. De snelste speler blijkt de Aopen DVD-1040 Pro te zijn, terwijl de compleetste de Creative PC-dvd Blaster Encore 6X Kit is. DiskIdee vergeleek ook een losstaande Pioneer DV-525 speler met de Creative Encore 6X kit. Wil je vooral films op televisie bekijken dan is zo’n losstaande speler toch gemakkelijker in het gebruik. De afspeelkwaliteit van de pc-speler is echter vergelijkbaar. Het dossier geeft verder nog instructies over hoe je een dvd-rom in een pc installeert. Klik op de link hieronder om het dossier te lezen.

Vorig artikelSpelrandapparatuur
Volgend artikelProcessoropbod blijft duren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.