Verder bouwen op succes verleden

0
19

Met de DC 280 digitale camera bouwt Kodak verder met de succesvolle bouwstenen uit het verleden.
kodakdc280
Het design van de Kodak DC 280 doet meteen denken aan de DC 210. Gelukkig bracht Kodak een aantal wijzigingen aan die bijdragen tot een betere ergonomie. Zo is er een rubberen ‘verdikking’ aan de zijkant, die de grip op het toestel verbetert. Het rubbervoetje onder aan het toestel zorgt dat het verticaal stabiel kan worden geplaatst. De plaats van alle bedieningsknopjes is optimaal uitgekiend en het geheel is overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Via het kleurenschermpje kan je door middel van een rolmenu en de ernaast gelegen knopjes een heleboel instellingen wijzigingen. Bij volautomatische instelling moet je enkel de resolutie instellen. Hoe hoger je deze instelt, hoe lager het aantal beelden dat je op de meegeleverde 20 MB CompactFlash-kaart kunt wegschrijven.

Witbalans
Als gevorderde amateur of semi-professioneel kun je niet alleen de witbalans optimaal op het omgevingslicht instellen, maar ook een +/- 2 stop belichtingscorrectie geven. Wie echt wil muggenziften, kan misschien één minpunt opnoemen: het ontbreken van een ingebouwde lenskap. Het glazen filter dat de lens beschermt wordt bij hantering al te snel verontreinigd, wat nadelig is voor de beeldkwaliteit. Het beperkte zoombereik (2X) van de lens wordt gecompenseerd door de opvallend sterke groothoekstand.

Conclusie
Door de correcte belichting zijn de beelden van een opvallend goede kwaliteit met een neutrale en gesatureerde kleurweergave. Door de 2,3 MB megapixel-resolutie zijn de beelden op een 18/24 cm afdruk niet meer te onderscheiden van klassieke fotoafdrukken, tenminste als men ze afdrukt op het speciale glanspapier met een laatste generatie inkjetprinter. Kodak brengt met de DC 280 een zeer evenwichtig, makkelijk te bedienen en goed uitgerust toestel op de markt dat bovendien een gunstig prijskaartje meekreeg.


Pluspunten :


+ uitstekende beeldkwaliteit
+ eenvoudige bediening
+ USB uitgang voor snelle overdracht beelden
+ groothoekstand
+ uitstekende prijs/kwaliteit verhouding


Minpunten :


– geen lenskapje
– beperkt zoombereik

Adviesprijs
904,81 euro
Vorig artikelEerste wasmachine met internetverbinding
Volgend artikelDe kidnapping in de Zilte Zee