Maandag komt de snelste processor… alweer

0
18

De Athlon 750 MHz die maandag op de markt komt is de snelste pc-processor ooit. Hij klopt inzake kloksnelheid nipt de Pentium III 733 MHz van concurrent Intel. AMD deelt opnieuw een prik uit aan Intel, dat problemen heeft met de levering van zijn Pentium IIIs. Daardoor stappen een aantal belangrijke computerfabrikanten voor sommige van hun machines nu over op de Athlon (zie Coppermine-schaarste drijft producenten in armen AMD). Aan het lijstje in dat nieuwsbericht mag nu ook Gateway worden toegevoegd. De geruchten gaan dat ook deze belangrijke fabrikant nu wil overschakelen op de Athlon.

Door zijn succes met de Athlon ziet de financiële situatie van AMD er opnieuw rooskleurig uit. Na jaren van verlies zou de chipbakker dit kwartaal wellicht terug een lichte winst in de boeken kunnen schrijven.

Vorig artikelBrug tussen notebook en desktop
Volgend artikelDell nummer twee in servermarkt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.