Toshiba Equium 2000

Brug tussen notebook en desktop

0

toshibaeq2000
Met de introductie van de Equium 2000 wil Toshiba de brug slaan tussen desktop pc’s en notebooks. In het L-vormige ontwerp van de Equium 2000 is alles ondergebracht wat van een desktopsysteem mag worden verwacht. Er wordt wel veel plaats bespaard door het 15-inch TFT (Thin Film Transistor) LCD (Liquid Cristal Display) scherm.

Digitaal-Digitaal
Speciaal aan de Equium 2000 is de digitaal-naar-digitaal verbinding tussen het moederbord en het ingebouwde beeldscherm. Hiervoor is een ATI Rage128VR grafische chip gebruikt met 8 MB videogeheugen. De eigenlijke pc bevindt zich in de voet van het beeldscherm en heeft een FastEthernet 10/100 Mbit/s netwerkkaart, luidsprekers, geluidskaart en cd-rom speler aan boord.

SelectBay
Door gebruik te maken van de SelectBay-technologie, bekend van Toshiba notebooks, kunnen andere accessoires aan het systeem worden toegevoegd, zoals een DVD-speler, diskettestation of ZIP-drive. U kunt zelfs de harde schijf van een Toshiba Tecra notebook uitwisselen met de harde schijf van de Equium 2000. Men gaat ook spaarzaam om met bekabeling: naast de stroomkabel is er alleen nog een USB-kabeltje naar het toetsenbord en van daaruit een kabeltje naar de muis.

Celeron
De Equium 2000 bestaat verder uit een Celeron 466 MHz, 64 MB Ram en een harde schijf van 6,4 GB. Er zijn ook aansluitingen voor USB, IrDA infraroodpoort en twee PC Card Type II slots. Hij kost 2.720 euro exclusief btw.