Mini-werkstation ondersteunt zes monitoren

0
49
Het HP Z2 Mini workstation is slechts 5,8 cm hoog, maar is voldoende krachtig voor computerintensieve taken. Je kunt er tegelijk tot zes beeldschermen op aansluiten.

HP stelde zijn nieuwe Z2 Mini werkstation medio november voor op de Autodesk University in Las Vegas. Deze krachtige computer is negentig procent kleiner dan een traditionele zakelijke toren-desktopcomputer, maar wel uitgerust met de nieuwste chips.

Kloppend hart is naar keuze een Intel Xeon E3-1200v5 of Intel Core i3/i5/i7 processor, aangevuld met tot 32 GB ram, professionele Quadro Pro M620 2GB GFX graphics van Nvidia en een snelle Turbo Drive in M.2 PCIe Gen 3 x1-formaat van maximaal 1,5 TB.

Op de zijkant bevinden zich twee usb 3.0-poorten, waarvan één gebruikt kan worden om apparaten snel te laden. Achteraan zijn er twee extra usb 3.0-poorten, twee usb-c aansluitingen en tot vier DisplayPort-videopoorten in de “Performance sku back” (de gewone “Entry sku back” heeft drie DisplayPort-uitgangen en ontbeert usb-c).

Het 5,8 cm hoge, 21,6 cm lange en brede en 2,04 kg zware chassis kun je overal kwijt, bijvoorbeeld op de achterkant van een monitor of onder een bureau.

HP z2 mini workstation

HP z2 mini workstation (© ; licentie: )

Dit kleine werkstation heeft een uitgebreide ISV (independent software vendor)-certificering (o.a. voor AutoCAD, Vectorworks, MicroStation, Inventor, SOLIDWORKS, Solid Edge en Revit) en is door HP 368.000 uren getest op kwaliteit.

Het HP Mini Z2 Workstation is beschikbaar bij ons vanaf midden december voor prijzen die starten aan €850.

Foto van HP
Website: Visit Website Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDesktop-schijf met back-up en usb 3.0-hub
Volgend artikelEerste compacte externe schijf met 5 TB ruimte
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.