Slimme bloempot voor binnen en buiten

0
242
Parrot introduceert een bloempot die is uitgerust met een slim irrigatiesysteem dat planten automatisch water geeft wanneer nodig. De bijhorende Parrot Flower Power app geeft advies om je planten gezond te houden.

Parrot, fabrikant van draadloze producten met geavanceerde technologie waaronder diverse drones, ontwikkelde de “Pot” voor binnen- of buitengebruik. De slimme pot voor bloemen en planten is bestand tegen lastige weersomstandigheden (temperaturen van -5°C tot +55°C).

De Parrot Pot heeft een grondpot van 2,4 liter en een waterreservoir van 2,2 liter met een irrigatiesysteem bestaande uit vier losse sprinklers. De Pot is 298 mm hoog en heeft een diameter van 206 mm.

De gratis Parrot Flower Power app voor iOS en Android laat je beslissen hoe de plant water moet krijgen. Met Perfect Drop regelt de Parrot Pot de irrigatie van de plant zelf. De Pot leert na een aantal cycly de behoefte van je plant. Ben je met vakantie dan kan je met Plant Sitter de Parrot Pot het waterverbruik zodanig laten regelen dat de plant tot een maand lang water krijgt.

Er is ook een Custom mode waarmee je volledig zelf bepaalt wanneer er water wordt gegeven en hoe vochtig je plant moet zijn. Met Handmatig ten slotte kan je met een klik de plant meteen water geven. Wanneer het reservoir leeg is, begint een groen lampje op je Parrot Pot te knipperen. Daarnaast wordt er automatisch een bericht verstuurd naar smartphone of tablet.

De Parrot Pot is uitgerust met vier sensoren die de bodemvochtigheid, de bemesting, de omgevingstemperatuur en de lichtintensiteit meten. De gegevens worden verzonden naar je smartphone of tablet met Bluetooth Low Energy draadloze technologie.

De Parrot Flower Power app geeft je advies en specifieke alerts. Met de app kan je tot 256 Pot’s tegelijkertijd beheren. Ook biedt de app een bibliotheek met informatie over meer dan 8.000 planten.

Parrot Pot

Parrot Pot (© ; licentie: )

De Parrot Pot werkt met 4 AA-batterijen die volgens de fabrikant tot ruim 12 maanden meegaan. De slimme bloempot is verkrijgbaar in de kleuren leigrijs, porseleinwit en baksteenrood voor een adviesprijs van €149.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKrachtige Netgear router met snelle 802.11ad wifi
Volgend artikelCompacte draadloze scanner met cloud-functies
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.