Hoge resolutie dashcams met extra functies

0
200
Rollei, fabrikant van camera’s, lanceert twee nieuwe dashcams die beelden registreren met Full HD-resolutie. Ze hebben een ingebouwde gps-ontvanger en functies voor een grotere veiligheid.

De Rollei CarDVR-300 en de CarDVR-310 zijn nieuwe dashcams die zijn uitgerust met een automatische witbalans waardoor ze zowel overdag als ‘s nacht opnames met goede beeldkwaliteit kunnen maken. De CarDVR-300 maakt opnames in Full HD (1920 x 1080/30fps). De CarDVR-310 kan naast opnames in Full HD (1080p/60fps) ook opnemen met 2K resolutie (1440p/30fps).

De Rollei dashcams hebben een ingebouwde gps-ontvanger zodat automobilisten direct in Google Maps hun locatie kunnen bepalen. Deze ontvanger biedt ook aanvullende informatie bij de geregistreerde videobeelden, zoals snelheid en locatie.

De CarDVR-300 dashcam heeft een 2,4-inch TFT LCD-kleurenscherm. De camera heeft een 102 graden hoeklens. De CarDVR-310 heeft een 2,31-inch TFT LCD-kleurenscherm met Crystal Bright technologie en licht-sterk tegenlicht. De camera beschikt over een 130 graden groothoeklens.

Beide Rollei dashcams beschikken over G-sensor technologie. De sensor registreert de krachten die worden uitgeoefend op het voertuig. Hierdoor worden in noodsituaties, zoals een noodstop of botsing, de beelden volledig automatisch en beveiligd opgeslagen.

Daarnaast beschikken de dashcams ook over automatische bewegingsdetectie. Indien het voertuig geparkeerd is, start de opname pas wanneer er daadwerkelijk beweging gedetecteerd wordt. Als het geheugen van de SD-kaart vol zit, worden de oudste opnames automatisch overschreven.

Rollei CarDVR-310 Dashcam

Rollei CarDVR-310 Dashcam (© ; licentie: )

Beide dashcams worden geleverd met een zuignap en een 12/24 volt auto-adapter. Meer informatie vind je via deze link.

De Rollei CarDVR-300 en CarDVR-310 dashcams zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk €109,99 en €159,00.

Vorig artikelBudget-smartphone met recentste Android-versie
Volgend artikelCompacte en snelle externe schijf
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.