Waterlekken opsporen via app

0
376
Verisure – Securitas Direct lanceert de Waterdetector die waterlekken opspoort en je via de Verisure – Securitas Direct App waarschuwt zodat je actie kunt ondernemen.

De Verisure – Securitas Direct Water Detector heeft drie pinnen en een watergevoelige draad die zelfs de kleinste hoeveelheid water detecteert, van een lek in de (af)wasmachine tot een stijging van het waterpeil in bijvoorbeeld de kelder.

Het is de bedoeling dat je de detector gebruikt in risicovolle ruimtes, bijvoorbeeld waar een (af)wasmachine of boiler aanwezig is of plekken waar waterbuizen binnenkomen.

Zodra de Waterdetector een lek vaststelt, stuurt het apparaat een waarschuwing naar de Verisure App, waarmee je ook alle andere onderdelen van het Verisure beveiligings- en domoticasysteem beheert. Ben je aangesloten op de Verisure-meldkamer dan zal die je apart ook nog een sms versturen wanneer de Waterdetector een alarm geeft.

Je kunt meerdere waterdetectoren door elkaar gebruiken. De Waterdetector is compatibel met de VBox in bestaande Verisure systemen en heeft geen extra abonnementskosten. De detector werkt alleen binnenshuis en kan niet buitenshuis worden gebruikt.

Volgens Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, waren er in België in 2014 bijna 120.000 gevallen van waterschade, met een gemiddelde schade van 2.000 euro, franchise niet meegerekend.

Verisure Waterdetector

Verisure Waterdetector (© ; licentie: )

De Waterdector kost €79 voor bestaande Verisure-klanten en is ook verkrijgbaar in een duopack dat €129 kost.

Vorig artikelTwintig uur muziek uit mobiele draadloze stereo-speaker
Volgend artikelCompacte, lichte koptelefoons met hifi-geluid
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.