Compacte camera met verwisselbare lens en verbinding met sociale media

0
94
De Panasonic LUMIX GF7 digitale camera heeft een verwisselbare lens en een handenvrij “selfie”-stand. Foto’s kun je onmiddellijk delen met vrienden en familie.

De spiegelloze 16-megapixel Panasonic LUMIX GF7 heeft een Digital Live MOS Sensor die volgens Panasonic veel groter is dan de sensor in gewone compactcamera’s. De sensor heeft een 4:3 beeldverhouding en meet 17,3 x 13 mm.

In combinatie met de Panasonic Venus Engine beeldprocessor reduceert deze grote sensor ruis in foto’s en video’s. Ook bij weinig omgevingslicht kun je met deze camera mooie foto’s maken.

Standaard wordt deze camera in kit geleverd met een LUMIX G Vario 12-32 mm lens (24-64 mm 35mm camera equivalent) met optische beeldstabilisator, maar je kunt andere lenzen volgens de Micro Four Thirds standaard monteren.

Naast foto’s in jpeg-, mpo- en raw-formaat kun je met de LUMIX GF7 ook videobeelden vastleggen in Full HD 1080p resolutie. Je kunt die video’s bewaren in Avchd Progressive- of mp4 h.264-formaat.

Het 3-inch grote aanraakscherm met een resolutie van 1040K pixels kun je 180 graden kantel om op die manier selfies te nemen. Kantel je het scherm omhoog, dan activeert de camera automatisch de Self Shot-stand.

Panasonic DMC-GF7

Panasonic DMC-GF7 (© ; licentie: )

De LUMIX GF7 bevat allerlei artistieke functies om beelden aan te passen. Zo is er een stand met 22 verschillende filters. Je kunt trouwens tegelijk foto’s nemen met en zonder filtereffect en later de favoriete opname kiezen.

Andere snufjes zijn Jump Snap, om jezelf en je vrienden te fotograferen terwijl het lijkt of je in de lucht hangt, Time Lapse voor video-opnames en Stop Motion Automation. Deze camera bezit ook een automatische panoramafunctie die zowel horizontaal als verticaal werkt.

Wil je zelf niets instellen dan kun je met één knop de Intelligent Auto functie activeren die foto’s en video’s automatisch aanpast aan de omstandigheden. Deze functie slaagt er zelfs in om automatisch voedsel herkennen.

De Panasonic LUMIX GF7 heeft Wireless-N wifi aan boord, zodat je beelden direct kunt delen met anderen, ook op sociale netwerken.

De 680 mAh Li-ion accu heeft een autonomie van 210 à 230 beelden.

De Panasonic LUMIX GF7 camera is 10,65 cm breed, 6,46 cm hoog en 3,33 cm diep. De camera weegt 266 gram en is verkrijgbaar in zilver of bruin.  De meegeleverde lens weegt 70 gram.

De volledige specificaties van de LUMIX GF7 vind je bij Panasonic.

De Panasonic LUMIX GF7 camera met 12-32 mm lens kost 500 euro.

In onderstaande video worden enkele functies van deze camera getoond.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSpotify draadloos beluisteren in elke kamer
Volgend artikelDunne monitoren met vier standjes
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.