Robuuste externe schijf overleeft dertig minuten onder water

0
31
De Taiwanese fabrikant van geheugenopslag-oplossingen SP (Silicon Power) lanceert de Armor A65, de eerste usb 3.0-schijf met een IP67-certificaat. Deze robuuste externe drive is beschermd tegen stof en kan maximaal 30 minuten ondergedompeld worden in 1 meter water.

De SP Armor A65 usb 3.0-schijf, die niet groter is dan een handpalm, voldoet niet alleen aan de IP67-norm, maar ook aan de Amerikaanse militaire standaard “MIL-STD-810G 516.6 Procedure IV”. Ze is daardoor ook bestand tegen een val van 1,22 meter op een harde ondergrond.

Daarnaast is deze robuuste externe schijf bestand tegen stof en vocht, waaronder onderdompeling tot dertig minuten in 1 meter water.

SP Armor A65 usb 3.0-schijf

SP Armor A65 usb 3.0-schijf (© ; licentie: )

De Armor A65 heeft drie beschermingslagen: twee lagen rubber en een “unibody frame” in het midden. Het interne veersysteem dempt trillingen en de buitenste rubberen hoes zorgt niet alleen voor een schokbestendig omhulsel, maar geeft de schijf een anti-slip en anti-kras oppervlak.

De gegevens die je op de Armor A65 bewaart, kun je optioneel versleutelen met de SP HDD Lock Utility software die je gratis bij Silicon Power kunt downloaden.

Deze robuuste externe usb 3.0-schijf is verkrijgbaar in 500GB, 1TB en 2TB capaciteiten. De schijf meet 143,4 x 86,7 x 20,7 mm en weegt afhankelijk van de capaciteit tussen 242 en 277 gram.

De SP Armor A65 betrekt zijn stroom van de usb-kabel, dus een externe voeding is niet nodig. De Armor A65 kan worden gebruikt met Windows 8.1/8/7/Vista/XP, Linux 2.6.31 of later en Mac OS 10.5 of later. SP geeft er drie jaar garantie op. Prijzen zijn nog niet bekend, maar zijn voorganger, de Armor A60, kostte in de 500GB uitvoering iets minder dan 90 euro.

 

Vorig artikelRook- en koolmonoxide-melder met mobiele app
Volgend artikelAfstanden nauwkeurig meten tot 1,2 km
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.