Quad-stream WiFi-router met OpenWRT

0
66
De Nederlandse fabrikant van technologie-accessoires Sitecom introduceert een Wi-Fi-router met Qualcomm 9980 chipset en OpenWRT firmware. De Greyhound AC2550 heeft een totale bandbreedte van 2534 Mbit/s, voldoende voor UHD-videostreaming. Dankzij OpenWRT kun je de routerfuncties volledig naar je eigen hand zetten.

De nieuwe quad-stream wifi-router met OpenWRT van Sitecom is vooral interessant voor geavanceerde thuisgebruikers die het onderste uit de kan willen halen van hun draadloze netwerk.

De Sitecom Greyhound AC2550 Ultimate WiFi Router is gebouwd rond de Qualcomm 9980 Wi-Fi chipset die 802.11ac Wave 2 functies biedt zoals MU-MIMO (multi-user multiple input/output), vier gelijktijdige draadloze datastromen en kanalen van 160 MHz voor een verbeterde efficiëntie en capaciteit van draadloze netwerken.

Gewone single-user mimo bedient elk client-apparaat sequentieel. De multi-uservariant kan meerdere clients tegelijk bedienen, zodat de draadloze capaciteit binnen hetzelfde frequentiespectrum groter wordt.

De Sitecom Greyhound heeft 4×4 multi-user mimo en biedt 1734 Mbit/s doorvoersnelheid in de 5GHz-frequentieband en 800 Mbit/s in de 2,4 GHz-frequentieband. Deze router heeft vier externe dual-band antennes met “beamforming”-technologie. Dit houdt in dat de router zelf het wifi-signaal naar het verbonden apparaat richt voor zo groot mogelijke prestaties.

Sitecom Greyhound AC2550

Sitecom Greyhound AC2550 (© ; licentie: )

De vier gigabit lan- en één gigabit wan-poorten ondersteunen vlan, vpn en OpenVPN. Verder heeft deze router twee usb 3.0 poorten en één sleuf voor een sd-kaart. Je kunt er dus ook een snelle nas van maken door er een externe schijf aan te hangen of een geheugenkaartje in te steken. De 1,4 GHz dual-coreprocessor is voldoende krachtig om ook UHD-videostreams te verwerken.

Bijzonder is ook de dubbele audio-aansluiting van deze router: 3,5mm analoog en coaxiale S/PDIF met ingebouwde Wolfson DAC (digitaal-analoog convertor). Daarmee kun je actieve luidsprekers of je stereosysteem rechtstreeks op deze router aansluiten en ze zo in draadloze audiosystemen omvormen. AirPlay en DLNA worden beide ondersteund, zodat je draadloze muziek kunt streamen vanaf vrijwel elk smartphone-, tablet- of computerplatform.

De Sitecom Greyhound draait onder de populaire en krachtige OpenWRT-firmware en gebruikt ook de OpenWRT grafische gebruikersinterface. Deze open source-firmware stelt geavanceerde gebruikers in staat de routerfuncties naar eigen wens aan te passen. De beveiliging van je thuisnetwerk is in handen van Sitecom Cloud Security, dat bescherming biedt tegen virussen en phishing. Deze cloud-beveiliging is gebaseerd op de anti-malwaretechnologie van Bitdefender, Kaspersky en HitmanPro.

De Sitecom Greyhound AC2550 Ultimate WiFi Router werd al getoond op de IFA-beurs in Berlijn, maar komt bij ons pas in het eerste kwartaal van 2015 op de markt. De router zal wellicht €299,99 kosten.

Foto van Sitecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelEerste Bluetooth-luidspreker van hifi-icoon Bowers & Wilkins
Volgend artikelHybride laptop bij Aldi: te groot en te duur?
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.