Home Hardware

Goedkope minitablet bij Aldi

0
242
De Medion Lifetab MD 98784 (E7322) die je vanaf woensdag 6 augustus in de Nederlandse Aldi-filialen kunt kopen lijkt op het eerste zicht heel sterk op de 7-inch minitablet dat je begin maart in de Belgische winkels kon kopen. De prijs is alleszins al identiek: 99,99 euro. De nieuwe versie heeft wel enkele verbeteringen tegenover het vorige model.

Voor een cent minder dan 100 euro koop je vanaf 6 augustus bij Aldi Nederland een mini-tablet met een schermdiameter van 7 inch of 17,8 cm. Dat is kleiner dan de meeste tablets (10 inch), maar dat resulteert wel in een handig klein (19,2 x 12,2 x 1,1 cm) en licht (310 gram) toestel.

Het heeft een IPS scherm, wat een helder en kleurvast beeld garandeert over een brede kijkhoek. De schermresolutie bedraagt 1.024 x 600 pixels – het is dus géén HD! – maar op dit schermformaat levert dat toch een scherp beeld op.

 
Processor en geheugen

Medion koos voor een ARM Cortex A9 quadcore processor die werkt aan een snelheid van 1,6 GHz. Niet direct het nieuwste van het nieuwste, wel een vrij krachtige processor die intussen zijn deugdelijkheid bewezen heeft in ontelbare tablets.

Medion Lifetab MD 98784 (E7322)

Medion Lifetab MD 98784 (E7322) (© ; licentie: )

Het werkgeheugen van 1 GB DDR3 is nogal nipt, dat geldt trouwens ook voor het intern geheugen van 8 GB (opslagruimte) waarvan bij aankoop al zowat een derde ingenomen wordt door het besturingssysteem en een aantal vooraf geïnstalleerde apps. Gelukkig kan je dat eenvoudig uitbreiden tot maximaal 64 GB met microSD-/SDHC-/SDXC-geheugenkaarten.

 
Besturingssysteem

Inzake besturingssysteem lijkt het verwarring troef. In de online Aldi-folder lees je “Android 4.2”. De Aldi-folder verwijst je verder naar de Medion website waar je leest “Android 4.4.2 KitKat. Android 4.2.2 biedt nog meer…” en op het blad met Technische Gegevens staat dan weer dat er “Android 4.4.2, KitKat” opstaat.

Voor én achteraan een 2.0 megapixel camera

Voor én achteraan een 2.0 megapixel camera (© ; licentie: )

Wij gaan er van uit dat er wel degelijk de recentste Android versie 4.4.2 opstaat, en dat de andere vermeldingen tikfouten of copy/paste fouten zijn van Aldi en Medion.

 
Uitrusting

Veel aansluitingen ga je niet vinden: er zit alleen een audio-out op voor je hoofdtelefoon en een micro-USB2.0 plug met USB-hostfunctie.

Verder is er nog een ligplaats voor microSD-/SDHC-/SDXC-geheugenkaarten. Draadloos verbinden kan ook via Bluetooth 2.1. Verbinden met het internet doe je met de WiFi IEEE 802.11 n-standaard.

 
Verbeteringen

Op het recente besturingssysteem na zijn alle hierboven opgesomde karakteristieken zowat identiek met eerder bij Aldi verkochte 7 inch tablets. Maar er zijn nog twee belangrijke verbeteringen.

Aansluitingen en bediening

Aansluitingen en bediening (© ; licentie: )

Vorige modellen hadden een 2.0 megapixel camera aan de achterkant en slechts een 0.3 megapixel webcam aan de voorkant. De nu aangeboden Medion Lifetab MD 98784 (E7322) heeft zowel vooraan als achteraan een 2.0 megapixel camera.

Bovendien heeft de Lifetab MD 98784 (E7322) een Lithion-ion accu van 3.300 mAh waar de vorige modellen slechts een accu van 2.500 mAh hadden. Zelfs die boden al een autonomie van 10 uur en meer, een performantere batterij kan dat alleen maar verbeteren.

De technische fiche van deze tablet vind je hier: Technische fiche Medion Lifetab MD 98784 (E7322) (pdf).

Conclusie
Is dit een volledig uitgerust tablet? Nee. Je hebt géén ligplaats voor een sim-kaart waarmee je rechtstreeks op het 3g of het 4g netwerk kunt, je hebt géén HDMI-aansluiting om je tablet op je TV aan te sluiten, je hebt géén GPS module. Maar als dat nu niet direct tot je basisbehoeften behoort, koop je voor 100 euro met de Medion Lifetab MD 98784 (E7322) een vrij krachtige, handige en kleine Android-tablet.
Adviesprijs
€ 99,99
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.