Goedkope quad-core Android-tablets voor consumenten

0
47
Lenovo kondigt vier nieuwe Android-tablets aan in zijn A-serie voor consumenten. De nieuwe tablets zijn uitgerust met quad-core processoren en verkrijgbaar met 7-, 8- en 10-inch schermen.

De nieuwe consumententablets van Lenovo draaien Android 4.2 en hebben 1,3 GHz MediaTek quad-core processoren met 1GB ram en 16GB opslagruimte, die uitgebreid kan worden met een sd-geheugenkaartje. Op de voorkant zit een 2-megapixel webcam, terwijl de achterkant voorzien is van een 5-megapixel camera. Een led-flash ontbreekt evenwel.

Lenovo lanceert twee 7-inch Android-tablets. De TAB A7-30 is vooral bedoeld voor audiofanaten, want heeft stereoluidsprekers op de voorkant en Dolby-geluid. Deze tablet heeft ook een 3G sim-sleuf. De TAB A7-50 is vooral bedoeld voor gebruikers die veel lezen op hun tablet. Deze quad-core tablet biedt 16GB opslagruimte en heeft een HD Ready-scherm (1200 x 800 pixels) met een brede kijkhoek. Een sim-sleuf voor 3G is optioneel. Deze tablet is in sommige markten ook verkrijgbaar als de goedkopere A7-40 met een ivoorkleurig kastje, 8GB opslagruimte en alleen een camera op de voorkant.

Lenovo A7 7-inch Android Tablet

Lenovo A7 7-inch Android Tablet (© ; licentie: )

De Lenovo TAB A8 heeft een kleurrijk 8-inch HD Ready-scherm, stereoluidsprekers op de voorkant en Dolby-verbeterd geluid. De Lenovo TAB A10 ten slotte heeft dezelfde eigenschappen als zijn kleinere broers, maar dan met een groter 10,1-inch HD Ready-scherm. Voor het grotere model is een optioneel toetsenbord-dock verkrijgbaar. Volgens Lenovo gaat de batterij van alle modellen ongeveer acht uur mee op een volle lading.

De A8 komt bij ons medio april op de markt vanaf € 149 (WiFi-versie) en € 199 (3G compatibel); de A10 is er vanaf € 199 (WiFi-versie) en € 249 (3G compatibel). De andere modellen volgen in mei voor een nog onbekend prijs.

Foto van Lenovo
Website: Lenovo België
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGaming muis met 12.000 dpi sensor
Volgend artikelProfessionele beeldschermen met miljard kleuren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.