Reis door Midden-aarde in nieuw Google Chrome experiment

0
171
“A Journey through Middle-earth” is een nieuw Chrome Experiment ontwikkeld voor pc, tablet en smartphone waarbij voor het eerst de 3D-ervaring naar mobiele toestellen wordt gebracht.

Met Chrome Experiments wil Google tonen wat er mogelijk is met de nieuwste webtechnologieën. A Journey through Middle-earth gebruikt een interactieve kaart van Midden-aarde uit The Hobbit gebouwd met alleen HTML, CSS en JavaScript.

In A Journey through Middle-earth kan je op locaties inzoomen om ze te verkennen en om de geschiedenis te ontdekken van de de personages die er wonen. Ook is er in een van de locaties een survivaluitdaging ingebouwd. Momenteel zijn er drie locaties opengesteld, maar er zullen er later nog worden toegevoegd.

A Journey Through Middle-earth

A Journey Through Middle-earth (© ; licentie: )

De 3D-graphics werden gebouwd met CSS3 en WebGL. Ze werden al gebruikt in eerdere Chrome Experiments, maar A Journey through Middel-earth is het eerste Chrome Experiment ontworpen om de 3D-ervaring naar mobiele toestellen te brengen. Recente mobiele toestellen, zoals de Nexus 7, hebben high-end GPU’s en ondersteunen WebGL in Chrome for Android.

A Journey through Middle-earth is geïnspireerd op de nieuwe speelfilm The Hobbit: The Desolation of Smaug, die binnenkort in de bioscopen te zien is. De website is ontwikkeld door North Kingdom in samenwerking met Warner Bros. Pictures, New Line Cinema en Metro-Goldwyn-Mayer Pictures.

  • ONDERWERPEN
  • 3D
Vorig artikelSlanke Bluetooth soundbar van Teufel
Volgend artikelFlexibele 2.1 desktopluidspreker van JBL
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.