Originele Super Mario Bros. in je browser spelen

0
211
Full Screen Mario is een volledige remake in HTML5 van het populaire Nintendo spel Super Mario Bros. die je in je webbrowser kan spelen.

Fullscreenmario.com is een project van de Amerikaanse ontwikkelaar Joshua K. Goldberg. Hij bouwde de volledige versie van het spel Super Mario Bros. na in HTML5 zodat het gratis speelbaar is in een webbrowser. Full Screen Mario is het best speelbaar in Google Chrome, maar ook in andere moderne browsers kan je het platformspel spelen dat in 1985 door Nintendo werd gelanceerd.

FullScreenMario.com

FullScreenMario.com (© ; licentie: )


Op fullscreenmario.com kan je alle originele levels spelen – je gebruikt hierbij de pijlen op je toetsenbord -, in random maps spelen of zelf mappen aanmaken met de level editor. De browserversie van Super Mario Bros. gebruikt dezelfde animatie als het oorspronkelijke videospel en ook krijg je de originele muziekscore te horen.

Het hele project is open source en de code vind je op Github. Heb je zin (en tijd) om je nog eens uit te leven in een ouderwets videospel, surf naar fullscreenmario.com.

Vorig artikelHoe een pianoduo op YouTube klassieke muziek nieuw leven inblaast
Volgend artikelNikon D-SLR-camera met ingebouwde WiFi en GPS
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.