Medion multimedia-pc bij Aldi voor budgetprijs

7
532
Vanaf woensdag 4 september verkoopt Aldi België een desktop-pc voor 399 euro. We bekeken de specificaties van de Medion Akoya E4085 D (MD 8377).

Sinds begin dit jaar gebruikt Medion een nieuwe kast voor zijn desktops. De Medion Akoya E4085 D (MD 8377), die vanaf 4 september te koop is bij België Aldi, heeft dezelfde hoogglans zwarte kast als de Medion Akoya MD 8823 (P2310 D) die we in maart bespraken. De kast meet 18 x 37,5 x 41,5 cm en heeft bovenaan een docking sleuf met snelle usb 3.0-aansluiting voor een externe Medion HDDrive2go super speed harde schijf.

 
Processor

In tegenstelling tot de MD 8823 uit maart, die uitgerust was met een 3,3 GHz Intel i3 CPU, gebruikt de MD 8377 een AMD A8-6500 CPU. Mede daardoor is deze multimedia-pc 100 euro goedkoper dan die uit maart.

aldi medion e4085d aanbieding

Aldi Medion e4085 d (md 8377) (© ; licentie: )

Het betekent niet  noodzakelijk dat deze CPU slechter is, maar AMD is nu eenmaal minder populair en kan dus minder geld vragen voor zijn chips. Ook deze A8-6500 heeft immers vier processorkernen, Turbo Core-technologie en een variabele processorsnelheid van 3,5 tot 4,1 GHz.

Volgens benchmarks uitgevoerd door CPU World presteert de AMD A8-6500 ongeveer op hetzelfde niveau als de Intel i3-3220 die gebruikt wordt door de pc uit maart. De AMD CPU is slechts enkele procenten trager, maar in de praktijk ga je daar niet veel van merken.

 
Grafisch

Een ander verschil met de eerdere multimedia-desktop uit maart is wel dat de grafisch chip ingebouwd zit in de processor. Het betreft een interne AMD Radeon HD 8570D GPU die DirectX 11 graphics ondersteunt. Ook dat is natuurlijk goedkoper dan een aparte videokaart zoals de pc uit maart.

amd a8-6500 cpu

AMD a8-6500 cpu (© ; licentie: )

Deze videochip heeft geen eigen videogeheugen en gebruikt het werkgeheugen om videotaken uit te voeren. Daarvan is er 4GB aanwezig in de MD 8377.

Voor heel erg veeleisende games is deze GPU niet krachtig genoeg: die zul je in lagere resoluties en met minder details moeten spelen. Maar voor doorsnee games, grafische toepassingen en videoweergave heeft deze GPU voldoende kracht. De geïntegreerde UVD3 video decoder (Avivo HD) kan de meeste moderne videoformaten zoals mvc, DiVx, xVid, AVC/H.264 en Adobe Flash HD in de hoogste resoluties afspelen zonder haperingen. Voor meer gedetailleerde benchmarkcijfers over deze videochip verwijzen we je naar de site van Notebookcheck.

 
Verdere uitrusting

Met een opslagcapaciteit van 1TB (1.000 GB) krijg je heel wat opslagruimte, al is dit ook weer 1TB minder dan bij de 100 euro duurdere MD 8823 uit maart.

Verder volgt deze desktop de gewone Medion uitrusting: een multistandaard cd/dvd-brander die zowat alles ondersteunt behalve Blu-ray, een ingebouwde multikaartlezer, 8-kanaals High-Definition Audio, vooraan 1 USB 3.0- en 1 USB 2.0-aansluiting en achteraan 2 USB 3.0-aansluitingen, plus nog eens 4 extra USB 2.0-aansluitingen. Ook kan je de desktop-pc zowel bedraad als draadloos (802.11 n) aansluiten op het netwerk en internet. Bluetooth ontbreekt.

Een uitgebreide technische fiche van de Medion Akoya E4085 D (MD 8377) in PDF-formaat vind je hier: Aldi medion akoya e4085 specs.

 
Software

Windows 8 is het besturingssysteem van deze Medion desktop-pc. Samen met Windows 8 krijg je dan automatisch de nieuwe Internet Explorer 10 als browser en Windows Defender als anti-virusprogramma en ter bescherming tegen malware, spyware en andere ongewenste software. Het is daarom wel vreemd dat daar bovenop nog eens een proefpakket van Kaspersky Internet Security 2013 voorgeïnstalleerd werd. Wat ons betreft mag je dat onmiddellijk verwijderen.aldi e4085 kast

Verder is er een gratis testversie van 30 dagen van Office 365 en ook nog Power2Go, MediaEspresso, PowerDVD en PhotoDirector van CyberLink. In het Medion MediaPack vind je Burning Studio, Photo Commander, Photo Optimizer en Snap van Ashampoo. Het geheel wordt afgerond met een heleboel Windows 8 Apps en Games.

Conclusie
Met de Medion Akoya E4085 D (MD 8377), die vanaf 4 september bij Aldi België te koop is, haal je een solide en goed uitgeruste desktop-pc in huis voor een absolute budgetprijs. 399 euro lijkt ons voor deze multimedia-pc een aantrekkelijk prijskaartje. Bovendien biedt Aldi drie jaar garantie.
Adviesprijs
€ 399
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.
Vorig artikelMet z’n tweeën tegelijkertijd twee verschillende programma’s bekijken op zelfde tv-scherm
Volgend artikelLG betreedt tabletmarkt met 8-inch Full HD model
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Kan niet meer op de pc kocht de pc in december 3 in 2011 nu gecrashtz f denk alles blijft zwart van scherm ik stuurde nochthans een mail al ervoor en kreeg een correspondentie 4
    nummer maar kan er nu niet meer aan het toestel is nog in garantie normaal wt moet men nu doen voor ze je helpen ik had het uit gelegd via de mail maar blijkbaar geloofde ze mij niet mijn nummer is o36583176 thuis nummer mss kan iemand c0van medion mij daarop bellen aub zou ik zeer dankbaar voor zijn

  2. Ben van plan deze PC aan te schaffen maar weet niet of deze geschikt is voor videobewerking (Pinnacle) i.v.m. de alinea betreffende de grafische processor.

    Wie kan daar wat zinnigs over zeggen.

  3. “Het is daarom wel vreemd dat daar bovenop nog eens een proefpakket van Kaspersky Internet Security 2013 voorgeïnstalleerd werd. Wat ons betreft mag je dat onmiddellijk verwijderen.”
    Is het geen verstandiger advies om Windows Defender uit te schakelen…?

  4. Aldi geeft 3 jaar garantie ? Neen, medion doet dit en niet zo goed, bij problemen blijven ze gewoon weigeren een defect toestel om te ruilen of te vervangen, je moet het toestel telkens opnieuw terug naar medion zenden, en er telkens meerdere weken op wachten, in de hoop dat ze het probleem opgelost krijgen. Zelf reeds 2 maal meegemaakt.

    • Morgen is de Medion E4085 in NL te koop en ik ga hem kopen. Welk onheil hangt me met Medion boven het hoofd?
      Negatieve berichtgeving over de service van Medion heb ik vaker gehoord. Ik hoop echter geluk te hebbe.
      Wat is er precies gebeurd, Jean?

      Wim Stal, Den Haag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.