Dunne en lichte Android smartphone van Chinese makelij

0
28
Huawei brengt met de Ascend P6 de dunste Android smartphone op de markt. Hij is is uitgerust met een quad-core processor en heeft een 5 megapixel camera op de voorzijde van het toestel.

De Huawei Ascend P6 heeft een metalen behuizing met afgeronde hoeken en is slechts 6,18 mm dik. Met een gewicht van 120 gram is de smartphone ook erg draagbaar. De Ascend P6 draait op een 1,5 GHz quad-core K3V2E processor en 2 GB RAM. De smartphone gebruikt Android 4.2.2 Jelly Bean als besturingssysteem met Huawei’s Emotion UI als gebruikersinterface.

Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6 (© ; licentie: )


De Ascend P6 is uitgerust met een 4,7-inch (11,94 cm) capacitief IPS+ LCD touchscherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Het interne geheugen is 8 GB groot (4,7 GB beschikbaar geheugen) en de smartphone heeft een microSD sleuf voor geheugenkaartjes tot 32 GB.

Op de achterzijde is een 8 megapixel camera geïntegreerd waarmee je ook Full HD video kan opnemen. De voorzijde heeft een 5 megapixel camera waarmee je zelfportretten kan maken en die een automatische ‘gezichtscorrectie’-functie biedt.

De 2000 mAh batterij gaat volgens de fabrikant tot 30% langer mee. Je kan onder meer de apps uitschakelen die op de achtergrond staan als je ze niet gebruikt om de batterijduur te optimaliseren. De Ascend P6 biedt ook de MagicTouch technologie waarmee je in de winter het toestel met je handschoenen aan kan gebruiken. De smartphone meet 132,65 x 65,5 x 6,18 mm.

Prijs en beschikbaarheid
De Huawei Ascend P6 Android smartphone heeft een adviesprijs van € 399 en is verkrijgbaar in de kleuren roze, wit en zwart.

Foto van Huawei
Website: Huawei
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMeer keuze in aanbod Portable Power Pack batterijen van Verbatim
Volgend artikelWacom pentabletten voor mobiel gebruik
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.