Philips breidt Hue verlichtingssysteem uit met armatuur en lichtstrips

0
86
Philips brengt in de ‘Friends of Hue’ serie twee nieuwe producten op de markt die draadloos verbinding kunnen met het Hue verlichtingssysteem dat je kan bedienen met je smartphone en tablet.

Met Friends of Hue biedt Philips nieuwe mogelijkheden voor het Hue systeem met draadloze sfeerverlichting dat we eerder hebben getest. Het lanceert LivingColors Bloom en LightStrip als Friends of Hue die draadloze verbinden via de Philips Hue-bridge.

Philips Hue met LivingColors Bloom en LightStrips

Philips Hue met LivingColors Bloom en LightStrips (© ; licentie: )

De nieuwe LivingColors Bloom is een compact en draagbaar lichtarmatuur dat verbinding kan maken met de Philips Hue-app en zo meer dan 16 miljoen verschillende manieren biedt om een kamer te kleuren. Je kan de LivingColours Bloom inzetten om een ruimte sfeervol te verlichten of er lichtaccenten in aan te brengen. De armatuur heeft een lichtopbrengst tot 120 lumen en de intensiteit kan je aanpassen.

De Philips LightStrip Friends of Hue is een strip van twee meter lengte met led-licht waarmee je indirect lichtaccenten kan aanbrengen. De strip kan gebogen worden, op maat geknipt worden en is te bevestigen op elk vast oppervlak. Ook de LightStrip biedt 120 lumen lichtopbrengst en kan je op afstand bedienen en dimmen.

Met de Hue app op een iOS of Android smartphone of tablet kan je de kleur en lichtintensiteit bepalen. Je kan hiervoor ook een opgeslagen foto op de smartphone of tablet als een kleurenpalet gebruiken om de kamer te schilderen met licht. iOS-gebruikers kunnen ook Timer- en Wekker-functies gebruiken. Voor Android-gebruikers zijn deze functies nog steeds niet beschikbaar (Philips liet ons in juni weten deze functies te zullen implementeren voor Android in de loop van de volgende twee maanden).

Je kan de nieuwe Hue producten ook gebruiken met IFTTT-automatiseringsdienst via internet. Je kan de LivingColors Bloom en LightStrip bijvoorbeeld instellen om geleidelijk van kleur te veranderen naarmate de zon ondergaat. Dankzij de op Hue gebaseerde ‘geofencing’-functie kan je smartphone of tablet detecteren dat je bijna thuis bent om vervolgens het armatuur of de LightStrip te triggeren om automatisch in te schakelen.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips LivingColors Bloom Friends of Hue heeft een adviesprijs van € 79,95. De Philips LightStrips Friends of Hue heeft een adviesprijs van € 89,95. Ze zijn vanaf 21 augustus 2013 verkrijgbaar bij Apple Stores in Europa.

Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHTC Android smartphone met quad-core processor en 8 megapixel camera
Volgend artikelGoogle muziekdienst nu ook ‘overal’ toegankelijk
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.