Traditionele meetlat met Augmented Reality

0
57
De Fluid Interface Group van het MIT wijzigde een traditionele meetlat zodat op een transparant schermpje lijnen en objecten getoond worden met extra digitale gegevens.

We hebben allemaal op school een meetlat van hout of plastic leren gebruiken. Het meetinstrument gaat in zijn traditionele vorm al eeuwen mee. Anirudh Sharma, Lirong Liu en Pattie Maes van de Fluid Interface Group van het MIT Media Lab introduceren een variant die augmented realitye gebruikt.

Glassified

Glassified (© ; licentie: )

Glassified is een transparante meetlat die het mogelijk maakt aanvullende informatie te geven over de lijnen die je trekt en de objecten die je vormt met de meetlat. Een Wacom digitizer pen capteert de penbewegingen en een transparant schermpje toont aanvullende informatie. Zo hoef je bijvoorbeeld niet langer de graden van de hoeken van een object te berekenen en krijg je meteen alle afmetingen van een object te zien.

Het Glassified project heeft ook een speelse kant. Zo laat de ontwikkelaar in een gesloten vorm een digitaal balletje rondstuiteren nadat hij met een pijl de beginrichting heeft aangegeven.

Vorig artikelAcer met budgetmodel Liquid Android smartphone
Volgend artikelCoolpix camera met kantelbare monitor en WiFi van Nikon
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.