Corel vernieuwt software voor digitaal schilderen

0
46
Corel lanceert een nieuwe versie van Painter. De software voor digitaal schilderen krijgt nieuwe Jitter-penselen, kruisdraadklonen en tools voor perspectiefhulplijnen.

Corel Painter X3 is de nieuwste versie van het digitale kunstenaarsatelier. Painter X3 moet een nog realistischere schilderervaring bieden dankzij de nieuwigheden. Zo leveren de nieuwe Jitter-penselen (trilpenselen) een meer organische manier van werken doordat ze willekeurigheid toevoegen aan penseelstreken. Je kan ook direct een van de 25 nieuwe Jitter-penselen gebruiken.

Corel Painter X3

Corel Painter X3 (© ; licentie: )

In Painter X3 is het met de zoekmachine voor penselen gemakkelijker om het perfecte penseel te vinden en zijn de aanpassingsopties eenvoudiger dankzij de geavanceerde penseelbesturing.

Met Kruisdraadklonen kan je de bronafbeelding naast de kloon plaatsen om zo te profiteren van de kruisdraden die markeren wat je kloont. Perspectiefhulplijnen versnellen het maken van voorwerpen met een dimensie en je kan tekenen in 1-, 2- of 3-puntsperspectief met nauwkeurige diepte.

Met de nieuwe versie van Painter kan je je ook aanmelden voor live online schildersessies (‘Paint Jam Sessions’) om zo te leren van Painter Meesters. Elke maand staan de schildersessies stil bij een andere kunststijl.

Prijs en beschikbaarheid
Corel Painter X3 is heeft een adviesprijs van € 423. De upgrade voor geregistreerde gebruikers van Painter 11 en 12 kost € 217. De software is in het Engels verkrijgbaar. Later dit jaar wordt een Duits- en Franstalige versie van het programma uitgebracht. Painter X3 wordt niet in het Nederlands uitgebracht. Je kan het programma downloaden van de website van Corel. De versies in doos worden binnen twee weken verzonden. Op de website kan je ook een volledig werkende proefversie downloaden die dertig dagen bruikbaar is.

Foto van Corel
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare 4G smartphone in de Lumia-serie van Nokia
Volgend artikelPowerline range+ technologie bereikt snelheden tot 600 Mbps
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.