Goedkope Medion Android 4.0 smartphone bij Aldi België

24
386
Aldi België verkoopt vanaf zaterdag 6 juli 2013 opnieuw de Medion Life P4013 (MD 98332) smartphone. Deze Android mobiele telefoon, die op 9 februari 2013 al te koop was, is nu 10 euro goedkoper en kost 139 euro.

Voor 139 euro koop je een slimme gsm met een 10,16-cm capacitief aanraakscherm, 1 GHz dualcore processor, 5-megapixelcamera, 4 GB microSDHC-geheugenkaartje, ALDI TALK starterset met 10 euro belkrediet in België en 3 jaar garantie.

Aldi Medion Life P4013 (MD 98332)

Aldi Medion Life P4013 (MD 98332) (© ; licentie: )

De Medion Life P4013 smartphone heeft Android 4.0 als besturingssysteem. Dat is een inmiddels al wat verouderde versie van Google’s besturingssysteem voor smartphones. Maar je hebt de mogelijkheid om het besturingssysteem gratis te updaten naar Android 4.1 Jelly Bean.

Je kan onze preview die we begin dit jaar over de Medion Life P4013 smartphone schreven hier lezen. We hernemen de conclusie die we destijds schreven:

Conclusie
149 euro – nu dus 139 euro – is in elk geval weinig geld voor een Android 4.0-smartphones met 4-inch scherm en dualcore processor. Het werkgeheugen is redelijk krap bemeten, maar toch nog doenbaar voor normaal gebruik. Voor heel veel mensen lijkt ons dit een interessante aanbieding. Vraag is natuurlijk of er genoeg exemplaren zullen liggen in je lokale Aldi-vestiging…
Adviesprijs
€ 139
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.
Vorig artikelWi-vi draadloze technologie kan door muren ‘kijken’
Volgend artikelNieuwe generatie ssd’s van Kingston met beter energiebeheer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

24 REACTIES

  1. Goedemorgen, mijnheer.
    Zoals reeds aangegeven, zou ik de nieuwste update willen installeren op mijn P4013.
    -Weet u of er misschien een update voor de firmware per telefoon(OTA) komt, aub?
    ·Vooraleer de update te installeren, dien ik een volledige backup van o.a. WIFI wachtwoorden en settings uit te voeren.
    Hoe doe ik dit best, aub?
    Kan u mij specifiek advies geven per e-mail hieromtrent, daar ik overal zoek, doch geen antwoord vind, tenzij rooten, hetgeen ik zeker niet wil. Dan kan ik nl. bepaalde apps niet meer gebruiken, oa Telenet Yelo Play, waar ik ter info reeds de melding krijg dat mijn P4013 rooted is, hetgeen niet het geval is.
    -Tevens hier uw specifiek advies gevraagd aub. Waarom krijg ik telkens de melding bij Telenet Play, dat mijn toestel rooted is? Terwijl dit klaarblijkelijk niet het geval is. Ik geraak tot aan het inloggen, swipen van een opname naar de digicorder. Maar rechtstreeks TV kijken, of effectief een opname bekijken lukt niet. Telkens de melding van rooted device, dan. Heeft u hier een uitleg voor, of beter, weet u hoe dit kan opgelost worden? Heeft er misschien nog iemand ervaring hiermee?

    Mvg, Catherine Pluys.

    • Neen, er komt geen update aan voor de P4013. En Yelo werkt op deze smartphone niet, zoals op wel meer toestellen van Medion, bv. ook niet LifeTab E10312. De fout ligt eigenlijk bij Telenet, waarvan de Yelo app ten onrechte een rooted toestel detecteert bij een toestel dat helemaal niet rooted is. Op deze pagina vind je daar meer voorbeelden van, maar de daar getoonde oplossingen werken niet voor de P4013. Ik vrees dat er niks anders op zit dan ermee te leven of te investeren in een toestel dat Telenet wél ondersteunt. Je kunt ook altijd klagen bij Telenet, maar je zult van een koude kermis thuiskomen vrees ik…

  2. Nog een vraagje.
    Daar ik nog geen micro-simkaart had vooraleer ik van mijn Medion P4013 overstap, heb ik in afwachting eerst de microSimkaart van mijn man en daarna een andere AldiTalk micro-simkaart gebruikt om mijn One Plus One te testen. Echter, nu heb ik van MedionMobile de correcte simkaart gekregen, en ga deze gebruiken omwille van het nummerbehoud.
    Hoe kan ik de eerste gebruiker, nl. de account (gmail)van mijn man van het toestel halen, zonder vooralsnog alles kwijt te geraken (accountberichten, contacten en andere gegevens?) wat ik reeds op mijn mobile heb gezet?
    Ter info, er staat nl. ook mijn gmail-account op het toestel…
    Heb voorlopig de account van mijn man uitgevinkt, maar zou die er graag afhalen. Heeft iemand hier ervaring mee?
    Dank bij voorbaat voor uw hulp. Mvg, Catherine
    PS: heeft Diskidee ook een review gemaakt van de One Plus One, want die heb ik nog niet gevonden

    • Dag Catherine, neen, wij hebben de One Plus One niet getest. Wat betreft je vraag, je gmail-gegevens zijn gelinkt aan je Google-account en niet aan je sim-kaart. Je kunt die trouwens op meerdere toestellen tegelijk gebruiken. Doe dit via Instellingen, Accounts, Google en volg de instructies. Daar kun je een Google-account ook weer verwijderen. Je mailgegevens etc. staan in de “cloud” bij Google en gaan daardoor niet verloren.

  3. Goedemiddag,
    Nog een probleem: bij het proberen runnen van de Telenet Yelo Play App, krijg ik steeds de melding dat het toestel “rooted of jailbroken is”, terwijl dit niet het geval is. Bij Telenet beweren ze, dat dit komt doordat Medion zijn Android aanpast. Echter, ik geraak wel tot bij het gedeelte, waarbij ik kan inloggen, opnames kan zien en deze swipen naar de digicorder. Bovendien, voor de upgrade van YeloTV kon ik wel TV kijken etc. op de P4013. Bij Telenet zeggen ze dan doodleuk dat ik maar een andere smartphone dien aan te schaffen… Heeft iemand hier nog ervaring mee? Gaarne uw advies aub. Met dank bij voorbaat. Mvg, Catherine
    Ter info: heb tevens een oudere Medion tablet S9714, waarmee de Yelo Play App zonder problemen werkt. Dus, volgens mij klopt er aan Telenet’s uitleg iets niet …

  4. Goedemiddag Heb een Medion P4013, en deze begint sedert kort af en toe te haperen. Misschien heeft er nog iemand hier ervaring mee? Huidige versie Android is 4.0.4. Updated in November 2013. Heb nog geen nieuws gekregen via Updater over hogere Android. Echter, ben op MyMedion gaan kijken en heb gezien dat er daar een update bestaat:FIRMWARE UPDATE SMARTPHONE P4013
    Version: Android 4.1.2. Zou het safe zijn om deze te installeren, of dien ik voorzichtig te zijn met zulke zaken? Nog een vraagje: er staat bij de update bij, dat men een lege SD Card dient te gebruiken. Heb nog een 32 GB SD card, echter reeds gebruikt voordien. Dien ik deze dan eerst leeg te halen (of te formatteren?) of moeten folders als Android, DCIM etc er op blijven staan.
    Met dank bij voorbaat voor uw hulp. Mvg, Catherine

    • Je kunt die 32GB SD card best eerst formatteren in de telefoon, dan via de computer de updatebestanden erop kopiëren en voor de rest de instructies van Medion volgen. Misschien is na het uitvoeren van de update ook je Telenet-probleem verholpen… Zoals altijd eerst back-ups maken van alle belangrijke bestanden!

    • Dag Catherine,
      ik heb eveneens die ‘geweldige’ Medion P4013, een zogenaamde smartphone, maar het is in feite een Slowphone, een trage prul die je op de zenuwen werkt, en waarbij een aantal doodgewone applicaties niet, vertraagd of amper werken. Na 2 jaar opgezadeld te zijn met dit gedrocht, heb ik deze middag eindelijk besloten om ‘em naar de phone-hemel te zenden met een welgemikte klap van mijn 5 kg voorhamer, tot grote hilariteit van mijn entourage.(nee, geen grap, is zo, foto beschikbaar !)Ik kon het niet over mijn hart krijgen om iemand anders via een snelle internetverkoop, met dit misbaksel op te zadelen. Ik heb een oud Nokia toestel uit de kast gehaald, en dan weet je al wat ik morgen ga aanschaffen. Voor mij GEEEEN Medion slowphone meer.

  5. Goedenavond, mijnheer
    -Sedert de recente update (P4013_Update_1_ICS.zip op 3.11.13) van mijn Medion Smartphone P4013 ben ik blijkbaar de telefoonnummers kwijtgeraakt, die in mijn telefoon zaten. Soms zie ik er een flard van terug, doch maar een seconde ofzo, dan verdwijnen ze weer. Hoe kan ik mijn telefoonnummers terugvinden, aub?
    Ter info: op mijn oude GSM (Nokia 2600) kan ik de nummers wel weergeven.
    -Nog iets wat nog meer verontrustend is:ik kan op mijn Medion P4013 geen nummers meer vastleggen, sedert de upgrade… Help…
    -Tweede vraag: bij het activeren van mijn smartphone krijg ik (sedert de aankoop reeds) steeds de melding dat de code van mijn Simcard onjuist is? Voordien gaf dit echter geen probleem.
    Misschien heeft nog iemand ervaring met deze problemen?
    Dank bij voorbaat voor het beantwoorden van mijn vragen.
    Met vriendelijke groeten,
    Catherine Pluys

    • Catherine
      Ik had hetzelfde probleem met mijn Medion Smartphone P4013 gehad.
      Volg de volgende stappen:
      Druk op instellingen–Apps–Apps beheren–Alles–zoek in de lijst Opslag contacten druk hier op dan op Nu Stoppen drukken en daarna op Gegevens wissen vervolgens moet je de Smartphone volledig weer uitschakelen en terug opstarten.
      je contacten zullen nu wel kunnen worden geinporteert via je Simcard

      Tweede vraag
      Pincode onjuist zal niet tevoorschijn komen wanneer de taal in het Engels word gezet
      Dit is een bug door de fabrikant mij persoonlijk stoort dit niet zo erg

      Succes

      Groeten Luc

  6. ik gebruik hem uitsluitend voor wifi en 3G NIET om te bellen, dus voor internet, facebook,skype en vooral internetradio.
    Scherm verbruik is 18% van de batterij op het einde. Bij een 100% geladen batterij gaat deze z’n 10 uur mee.
    is dit normaal of kan dit beter? Ik heb hem een tijd na dat ze hem in de winkel hadden, pas gekocht.
    Ergens één die over was of terug is gekomen denk ik. Wie kan mij vertellen in dezelfde omstandigheden hoe lang zijn batterij mee gaat?
    Alvas bedankt.

    • goh, low-end….is maar hoe je het bekijkt. Als je dit scherm naast een S4 of Iphone houdt zie je inderdaad een groot verschil. Alleen mijn collega’s hangen hun high-end telefoon iedere dag aan hun draadje om hem op te laden omdat het scherm zoveel energie vraagt. Zelf kom ik ongeveer een week toe, terwijl het scherm voor mij ruim voldoet.

      Daarnaast voelt hij stukken degelijker aan dan de S4 van mijn collega.

      Als fototoestel moet je hem zeker niet nemen, maar daar gebruikte ik mijn HTC HD2 ook amper voor, daarvoor heb ik mijn reflex-toestel.

      De processor is behoorlijk vlot, moeten al behoorlijk zware apps zijn voor je haperingen ziet.

      Waar de bewering vandaan komt om te stellen dat JB niet goed zal draaien op dit ‘low-end’ model vraag ik me af. Weinig onderbouwd en vrij makkelijk als je reclame maakt voor een bedrijf dat liever dure ‘high-end’-telefoons verkoopt.

      of hij goed zal draaien of niet zal eerder van de fabrikant afhangen. Als ze JB niet kunnen klaarstomen voor dit toestel zullen ze de moeite ook niet doen.

  7. Ik ga hem alvast terug brengen. Geen orientatiesensor (OK, had ik van tevoren moeten bekijken), enorm slechte Wifi ontvangst en veel applicaties sukkelen met de GPS.

  8. Gekocht begin juli en ook tevreden over.
    Maar hier ook de vraag hoe die update naar jelly bean geïnstalleerd kan worden.
    Reeds gemailed naar Medion, maar daar krijg ik geen reactie!

    mvg Dirk

  9. Ik heb deze in februari gekocht en ben er heel tevreden over. Hij voelt degelijk aan, batterij gaat ongeveer een week mee (laat hem ’s nachts automatisch uit staan, geen onnodige wifi/bluetooth/etc).

    ik vraag me alleen af of die update naar jelly bean al mogelijk is, en hoe deze geïnstalleerd kan worden. Iemand een idee?

    groeten,
    Wim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.