Eerste operatie uitgevoerd met behulp Google Glass

0
51
Een Spaanse chirurg droeg tijdens een operatie een Google Glass om beelden van de ingreep te streamen en zo te overleggen met collega-chirurgen die via internet op afstand meekeken.

De Spaanse arts Pedro Guillen, een specialist in traumatologie en sportgeneeskunde droeg Google’s bril met ‘augmented reality’ om collega’s te raadplegen die tijdens de operatie live meekeken van op afstand. De patiënt was een man van 49 jaar met een kraakbeenletsel aan een knie, dat na drie operaties nog steeds veel pijn veroorzaakte.

Goolge Glass tijdens operatie

Goolge Glass tijdens operatie (© ; licentie: )


Tijdens de operatie, die gebeurde in een ziekenhuis in Madrid, keken specialisten van Stanford University in de Verenigde Staten mee en konden overleg plegen met het Spaanse team onder leiding van dokter Guillen.

Het streamen gebeurde via Glasster Streamer technologie, een platform om live video uit te zenden via Google Glass. Het werd ontwikkeld door de Spaanse app-ontwikkelaar Droiders.

Ook andere internetkijkers konden de operatie volgens via het systeem. Het opereren met Google Glass kan volgens dokter Guillen een revolutie betekenen in de medische behandeling en opleiding. Een korte video van de operatie kan je bekijken via deze link.

Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikel3D-geprinte batterij niet groter dan een zandkorrel
Volgend artikelEerste All-in-One pc met Android van HP
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.