Xbox One is nieuw game- en entertainment-systeem van Microsoft

0
69
De nieuwe Xbox van Microsoft draait niet alleen om games, maar wil een alles-in-één entertainmentsysteem voor games, tv, films, muziek en ook Skype zijn.

Volgens Microsoft is de Xbox One acht keer krachtiger dan de Xbox 360. De nieuwe spelconsole draait op 64-bit AMD architectuur en heeft 8 GB werkgeheugen. De Xbox One is uitgerust met een de Blu-ray-speler en een 500 GB harde schijf. Ze is ook uitgerust met USB 3.0-aansluitingen.

Microsoft Xbox One

Microsoft Xbox One (© ; licentie: )

De Xbox One wordt geleverd met een nieuw ontwikkelde 1080p Kinect-camera die volgens Microsoft intuïtiever en preciezer is. Ook de controller kreeg een nieuw ontwerp. De controllers kunnen via WiFi Direct draadloos met de spelconsole verbinden.

De Xbox One ondersteunt ook stembesturing. Zo kan je met het commando “Xbox on” het systeem aanzetten en met stemcommando’s wisselen tussen gamen en tv-kijken. Je kan ook naar je favoriete entertainment zoeken met stemcommando’s.

Skype for Xbox One werd speciaal ontworpen voor de console. Je kan hiermee videochatten in HD, ook terwijl er content wordt afgespeeld, en ook in groep skypen op je tv.

De nieuwe console is 10 procent groter dan de eerste generatie Xbox 360 en weegt 3,2 kg. De Xbox One ondersteunt geen games die gemaakt zijn voor de Xbox 360. Je zal je persoonlijke profiel, games en entertainment in de cloud kunnen opslaan. Je bestaande Xbox Live Gold-lidmaatschap voor de Xbox 360 kan je overdragen naar de Xbox One.

Wat de nieuwe console zal kosten en wanneer ze beschikbaar zal zijn werd niet bekendgemaakt, al verkondigde Microsoft dat de Xbox One nog dit jaar wereldwijd gelanceerd zal worden.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNieuwe Philips Pocket Memo-serie digitale dictafoons
Volgend artikelAxis bewakingscamera met duurzaam kantel- en draaisysteem
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.