Gesproken zoekopdrachten in Google met nieuwe versie Chrome browser

0
115
Je hoeft niet langer zoekopdrachten in te tikken in Google als je de Chrome browser gebruikt op je desktop. Je kan gewoon met stemcommando’s vragen stellen aan de zoekmachine. Bovendien zal je vervolgvragen kunnen stellen.

Met de update naar versie 27, de meest recente versie van Google Chrome, krijg je in de zoekpagina een pictogram van een microfoon te zien. Als je hierop klikt, vraagt Google je of de zoekmachine gebruik mag maken van de microfoon van je pc of laptop.

Google zoeken met spraakherkenning

Google zoeken met spraakherkenning (© ; licentie: )


Daarna krijg je een pagina met het pictogram van een microfoon te zien en kan je in Google op je desktop met gesproken zoekopdrachten zaken opzoeken. De dienst werkt ook in het Nederlands.

De zoekmachine zal in de toekomst gesproken antwoorden geven. Bovendien zal je de zoekmachine met zogenaamde ‘Conversational search’-functionaliteit vervolgvragen kunnen stellen over een onderwerp. Momenteel lijkt de dienst wat overbelast, want we krijgen heel vaak de melding “geen internetverbinding”, terwijl dat wel degelijk het geval is.

Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAxis bewakingscamera met duurzaam kantel- en draaisysteem
Volgend artikelDual-sim model in HTC’s Desire reeks smartphones
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.