Asus combineert Android smartphone met 10-inch tablet

0
21
Asus introduceert een nieuw model van de PadFone die een Android smartphone en dockable tablet combineert. De PadFone 2 heeft een snellere quad-core processor, ondersteunt LTE en de tablet werd volledig nieuw ontworpen.

De Asus PadFone 2 is een 4,7-inch (11,94 cm) Android smartphone die je met het PadFone 2 Station dock omtovert in een volledig functionele 10,1-inch (25,4 cm) tablet. Het geheel weegt slechts 649 gram. Asus gaf het dock-mechanisme een nieuw ontwerp zodat het in één snelle stap te gebruiken is. Besturingssysteem is Android 4.1 Jelly Bean.

Asus PadFone2 met PadFone 2 Station

Asus PadFone2 met PadFone 2 Station (© ; licentie: )

De PadFone 2 gebruikt een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor met 2 GB RAM. Hij is uitgerust met een 4,7-inch HD Super IPS+ scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en met krasbestendig Corning Fit Glas. Het PadFone 2 Station heeft een 10,1-inch IPS scherm met capacitieve multi-touch en krasbestendig Corning Fit Glas met HCLR Film (anti-vingerafdruk coating) en een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Tot de verdere uitrusting behoren een 13-megapixel camera, een 1,2 megapixel frontcamera (het PadFone Station heeft een eigen 1 megapixel frontcamera), 32 GB eMMC Flash opslag en Asus’ SonicMaster-technologie. Je kan ook twee jaar lang 50 GB aan bestanden gratis opslaan op Asus WebStorage. De PadFone 2 ondersteunt LTE, DC-HSPA+, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 met A2DP en NFC.

De PadFone 2 heeft een 2140mAh accu die tot 16 uur 3G gesprekstijd en 13 uur Wi-Fi surfen op het web biedt volgens Asus. De 5000mAh batterij van het PadFone 2 Station zou goed zijn voor tot 36 uur 3G gesprekstijd. De interne accu van het PadFone 2 Station heeft voldoende capaciteit om de PadFone 2 in het dock drie keer achter elkaar op te laden.

Prijs en beschikbaarheid
De Asus PadFone 2 met PadFone 2 Station is vanaf midden april verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 699.

Foto van Asus
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelOude luidsprekers omvormen tot draadloze Bluetooth speakers
Volgend artikelAOC LED-breedbeeldmonitor in 21:9 Cinemascope-formaat
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.