Online reisbureau toont Mac-gebruikers duurdere hotelaanbiedingen

0
46

Het online reisbureau Orbitz achterhaalde dat Apple Mac-gebruikers meer geld spenderen voor een hotelverblijf dan hun pc-tegenhangers. Daarom toont Orbitz hun duurdere hotels in de zoekresultaten, zo bericht de Wall Street Journal.

Volgens het reisbureau, dat wereldwijd actief is, zouden bezoekers van de website met een iMac of Macbook tot 30 percent meer uitgeven aan een hotelboeking dan Windows-bezoekers. Dat zou blijken uit de databank van Orbitz. Mac-gebruikers boeken ook vaker een vier- of vijfsterrenhotel en als Mac- en pc-gebruikers hetzelfde hotel boeken, gaan de Mac-gebruikers voor de duurdere kamers.

Orbitz experimenteert daarom met de zoekresultaten die het toont aan bezoekers die de website gebruiken om een hotelkamer te boeken. Het reisbureau stelt wel dat dezelfde hotelkamer niet met verschillende prijzen wordt getoond aan Mac- en pc-bezoekers. Orbitz wijst er trouwens op dat bezoekers ervoor kunnen kiezen de zoekresultaten op te lijsten volgens prijs.

Vorig artikelHarman Kardon hoofdtelefoons in vijf verschillende modellen
Volgend artikelHiggs boson ontdekking gepresenteerd in fout lettertype
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.