Hardware | Nieuws
Samsung Galaxy XCover Cycle Edition Android smartphone

Smartphone met wielerapp voor fietsfanaten van Samsung

Samsung levert de Galaxy Xcover Android smartphone nu ook in een speciale wielrennerseditie met fietshouder en een speciale wielerapp.

De Galaxy Xcover (S5690) is een smartphone die voldoet aan de IP67-norm, wat betekent dat het toestel luchtdicht is om vuil- en waterschade te voorkomen. Hij is bedoeld voor mensen met een actieve levensstijl. De Xcover heeft een 800 Mhz processor en gebruikt Android 2.3 (Gingerbread) als besturingssysteem. Het 3,65-inch touchscherm is een krasbestendig Gorilla Glass-scherm dat vier tot vijf keer sterker is dan normaal glas. Samsung brengt nu een versie van de Galaxy Xcover op de markt die bedoeld is voor wielertoeristen.

Samsung Galaxy Xcover CyclingEdition

Samsung Galaxy Xcover CyclingEdition

In de Cycle Edition krijg je er een fietshouder bij om de Galaxy Xcover op het stuur van je (race)fiets vast te klikken. Het Gentse bedrijf In the Pocket ontwikkelde en installeerde voor deze uitvoering ook een speciale wielerapp. Daarmee kan je heel wat belangrijke wielerwedstrijden tot in de kleinste details narijden via een uitgestippeld parcours. De Cyclo app houdt je prestaties bij en vergelijkt ze met die van je favoriete renners uit het Lotto Belisol-team. Maar je kan ook je eigen parcours uitstippelen en je prestaties achteraf meteen delen met vrienden op Facebook. Dankzij de kalender in de wielerapp hoef je ook geen enkele wielerwedstrijd meer te missen.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy XCover Cycle Edition Android smartphone is vanaf begin mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 269.

Photo of Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieen Producenten
Naar begin pagina.

8 reacties bij Smartphone met wielerapp voor fietsfanaten van Samsung

 • 5
  satsurfer zegt:

  @ Medion
  textiel (!) geen plastiek hartslagband (52 €)
  http://www.amazon.de/Garmin-Textil-Brustgurt-Herzfrequenzfunktion-schwarz/dp/B0029M3NSS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1337689474&sr=8-1

  cadans (41,38 €)
  http://www.amazon.de/Garmin-Sensor-Geschw-Trittfrequenz-Sensor-schwarz/dp/B000BFNOT8/ref=sr_1_1?s=sports&ie=UTF8&qid=1337689578&sr=1-1

  Ik ben al 1 jaar ervaringsdeskundige van een sony X12 (ANT+) toestel in combinatie met endomondo sportstracker.

  In theorie werkt alles goed & ziet er superoplossing uit….maar….

  heb me maanden suf moeten zoeken voor hoesje om de xperia op stuurpen koersfiets te monteren….

  om batterij te sparen schakel ik scherm altijd na 30′ uit. Als je 6 u. rijdt op de fiets…kan je niet anders….

  Maar je krijgt dan dus geen feedback van hellingsgraad, snelheid, zelf ingeladen route laten navigeren…
  Ook heb ik nog geen programma’s gevonden die garmin (gpx) routes kan inladen van andere wielertoeristen, die je dan zelf afhaspelt, ook niet echt waterdicht, lange batterijduur….

  ook een paar keer snelheden van 70 km./u. gezien, wat niet echt klopte….of nadien blijkt dat hij na 3 u. geen signaal meer van cadenssensor kreeg….je kan het niet zien, want display staat altijd uit…op garmin heb je rubberen knoppen om te switchen,…

  als ik in groep fiets, kan ik onmogelijk constant op dat ding zitten schuiven (balk android) om info te krijgen + batterijduur. Om battduur te sparen, gebruik ik in combinatie met ext. bt muis.

  Als we vertrekken moet ik dan vlug kijken of alles wel goed werkt….ben ik dan niet mee….extra inspanningen om ‘gat te dichten’… + belachelijk.

  Dus nee, als er ooit een garmin 900 versie uitkomt….
  700 in sept. 2009, 800 in 2011, dus 900 in 2012???
  http://www.bikeradar.com/news/article/garmin-edge-900-things-wed-like-to-see-33061/

  Ga ik toch voor zo’n toestel. ook al heeft het zijn beperkingen anno 2012. geen wifi, low res scherm, geen simkaart,…

  Aan u de keuze…..

  0
  • 5.1
   Medion zegt:

   @satsurfer: de Kalenji hartslagmeterband is ook uit textiel hoor, zie hier maar: http://www.decathlon.be/NL/digitale-ant-hartslagband-194513741/

   Ik vraag me gewoon af of de Garmin hartslagmeterband die meerprijs echt wel waard is. Zo 100% feilloos zijn deze trouwens ook niet: er worden door sommige gebruikers ook nog klachten gemeld over sporadische hartslag-‘spikings’. Ok, ik heb ‘m zelf ook hoor, maar hij was bij mijn Forerunner 310XT geleverd (tot nu toe nog geen problemen, moet ik wel toegeven).

   Nog zoiets is dus bvb de candans-sensor van Garmin. Zeker geen slecht toestelletje (heb ‘m een paar maand geleden nog helpen installeren op mijn schoonvader z’n koersfiets), maar hoeft die dan echt dubbel zo veel te kosten als die B’twin? Ok, bij deze laatste zijn er blijkbaar toch pairing-problemen met ‘niet-B’twin’- headunits, maar ‘t is voor de rest dezelfde techniek (twee sensoren, twee magneetjes en een ANT+ zendertje).

   ‘k Begrijp wel dat een smartphone, hoe geavanceerd ook (GPS, ANT+…), nog geen volwaardige vervanger kan zijn van een Edge 800. Ik heb zelf ook nog een paar maand aan het joggen geweest met m’n Samsung GSM (+ Endomondo), waarbij ik mijn feedback over tijd en snelheid kreeg via het oortje (maar dat gaat nu eenmaal moeilijker bij het fietsen). Na een tijdje was ik dat beu, en omdat ik ook hartslagmeting wou, heb ik mij die Forerunner gekocht (prachtig toestel, alleen dus nogal duur voor ‘verouderde’ techniek).

   Maar zoals je zegt: ieder moet voor zichzelf uitmaken wat zijn noden zijn, en zich vooraf goed informeren wat er mogelijk is. Het artikel dat hier gepost is ging over de Samsung Galaxy Xcover, die zogezegd in een speciale versie uitgebracht zou zijn voor wielerfanaten.

   Wel, mijn reactie daarop was dat er voor dat geld tegenwoordig een volwaardiger alternatief bestaat (de Xperia Active dus). Het is aan de gebruiker om dit dan ofwel eerder als een aanvulling te zien bij hun Egdge 500 of 800 (die ze eventueel al hebben), of echt als volwaardige vervanger (niet iedereen stelt dezelfde hoge eisen, sommigen doen bvb kortere ritten waarbij de batterij het wel zal uithouden). Een collega van mij gebruikt bvb zijn Xperia Active en zijn Edge 800 broederlijk naast elkaar. De Active is dan bvb wel handig om z’n live data (positie, snelheid, hartslag, cadans, hoogte…) door te streamen via Endomondo.

   0
   • 5.1.1
    satsurfer zegt:

    @ Medion
    Je schreef:
    “Een collega van mij gebruikt bvb zijn Xperia Active en zijn Edge 800 broederlijk naast elkaar. De Active is dan bvb wel handig om z’n live data (positie, snelheid, hartslag, cadans, hoogte…) door te streamen via Endomondo.”

    Tja en denk je dat er een hele groep mensen aan hun pc gekluisterd zitten om live de hartslag/snelheid/cadans te volgen van iemand die aan het sporten is.?

    om nog niet te spreken van de batterijduur met 3G aan, gps, en scherm constant op….zal max. 1 u. meegaan….

    Ik weet: bij endomondo kan dit…..maar ze zouden beter eerst de mogelijkheid voorzien om gpx routes in te laden en die te kunnen afhaspelen…..

    de essentie….tja, ik zal wel ouderwets zijn…. 😉

    0
    • 5.1.1.1
     Medion zegt:

     @satsurfer

     Neen, tuurlijk denk ik niet dat er iemand zit te wachten op die live streaming, maar het feit dat het kan is op zich al leuk (en dat het gratis is, op het data-abo na)…

     Die collega had al een Edge 800, en was op zoek naar een nieuwe GSM. De Xperia Active was net uit, en ik heb ‘m toen verteld dat die in zijn geval misschien wel de moeite waard kon zijn om te overwegen (ANT+, en hij had dus al hartslagmeterband en cadanssensor). ‘t Werkt allemaal vrij goed, en tochten van 4 uur zijn toch wel haalbaar hoor, als hij zijn scherm niet te veel gebruikt.

     Endomondo kan idd geen gpx laden, maar ‘t leuke aan een smartphone is juist dat je niet gebonden bent aan één app. Heb je bvb Oruxmaps al eens bekeken, die kan perfect gpx laden (en heeft ook ondersteuning voor Ant+ hartslagmeters)? En zo zullen er nog wel apps zijn (of komen).

     Ik denk dat ieder voor zich maar moet uitmaken wat hij/zij het meeste belang aan hecht bij de aanschaf van een sport-GPS en/of een smartphone (met GPS, en evt Ant+). Je kan bvb een jogger zijn die ook wel graag eens een toertje fietst, maar om dan én een Forerunner én een Edge te kopen… (ok, een 910XT van Garmin bedient beide markten, maar daar hangt ook een prijskaartje aan). Een Forerunner en een (aangepaste) smartphone zouden dan een tussenoplossing kunnen zijn.

     Uiteindelijk staan we nog maar aan het begin van de veranderingen, binnen een paar jaar zullen we pas zien waar het naartoe gaat. Smartphones zoals de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S3 hebben nu bvb al Bluetooth 4.0 aan boord, en de eerste hartslagmeters daarvoor (Polar, Wahoo…) beginnen op de markt te komen. Speciale beschermcases en batterypacks bestaan ook al voor de iPhone, dus ik denk dat Garmin toch eens stilaan met iets innovatiever op de proppen mag gaan komen (of een beetje mag gaan snijden in hun prijzen).

     0
 • 4
  Medion zegt:

  Oeps, wat ik hieronder geschreven heb over de B’twin snelheid/cadanssensor klopt niet helemaal: is naar ‘t schijnt (nog?) niet te ‘pairen’ met je Android-smartphone (ook al zijn ze beide Ant+). Dus daar wel best mee opletten. De snelheid/cadanssensor van Garmin zelf (kost iets van een €40) werkt wel op de Xperia Active (heb ik bevestigd gekregen door een collega, die beide heeft).

  0
 • 3
  Medion zegt:

  Johan, eerst en vooral: proficiat met je aankoop. De Xperia Active aan €199 is wel een scherpe prijs, zeker al je weet dat het toestel bij introductie meer dan €300 gekost heeft.

  Ik denk dat we van Garmin nog niet direct een Edge 800 met smartphonefunctie mogen verwachten. ‘t Is eigenlijk vreemd dat Garmin anno 2012 nog steeds geen sport-GPS (Forerunner, Edge…) op de markt heeft met verbindingsmogelijkheden die voldoen aan de huidige noden en stand van technologie. Ze zouden beter eens een voorbeeld nemen aan wat bvb Motorola doet met z’n ‘MotoActv’ (welke ook zeker niet perfect is, maar toch wel al toont wat er zoal mogelijk is: WiFi, ANT+, Bluetooth 4.0).

  Maar gelukkig is daar inderdaad de Xperia Active. Met de juiste apps schiet je toch al een heel eind op. Misschien dat je wel wat zal moeten zoeken naar een combinatie van apps, want een app die je dezelfde mogelijkheden biedt als een Egde 800 bestaat volgens mij nog niet. Voordeel is wel dat veel van die apps vrij regelmatig een update krijgen (dit itt tot de Edge 800, waarbij je afhankelijk bent van de goodwill van Garmin voor firmware-updates).

  O ja, een tip voor moest je nog geen hartslagmeter en cadanssensor hebben: ga eens bij Decathlon langs, daar kan je bvb een Kalenji hartslagmeterband vinden die ook ANT+ compatibel is (én die maar half zoveel kost als een Garmin band). Cadanssensor moet je onder het merk B’twin zoeken, scheelt ‘m ook weer €20 met Garmin. Zou normaal moeten werken met je Xperia (indien je de juiste app gebruikt, zoals bvb Endomondo).

  Enig nadeel van de Xperia Active is misschien wel z’n iets mindere batterijduur, maar daarvoor kan je steeds een reservebatterij kopen (hoeft zelfs niet van SonyEricsson zelf te zijn, er zijn degelijke ‘witte producten’ ook).

  0
 • 2
  Johan zegt:

  Bedankt Medion en Diskidee. Ik was eigenlijk aan het wachten tot Garmin met een Edge800-smartphone kwam. Na dit artikel gelezen te hebben ben ik een Belgacom winkel binnengestapt waar men echter niks wist van de Samsung-actie. De verkoper ging het verder uitzoeken maar heeft niets meer van zich laten horen. Ik heb dan een internetaanbieding Xperia Active voor 199€ gevonden bij Vandenborre. Nu nog de bikemount en ik ben weer bij de hippe wielertoeristen.

  0
 • 1
  Medion zegt:

  Zolang deze niet meer kost dan de ‘gewone’ Xcover zou het misschien nog te overwegen waard zijn. Toch lijkt deze telefoon, naast de ‘speciale’ wielerapp en de fietshouder, voor de rest niks meer te bieden dan de gewone versie…

  De Sony Xperia Active lijkt me dan een beter alternatief: deze is ook IP67, maar heeft als extra’s een ingebouwde barometer, en een ANT+ chip. Dit laatste is héél interessant voor mensen die al accessoires hebben die ANT+ compatibel zijn, zoals hartslagmeterbanden, snelheid/cadanssensoren,… (bvb Garmin z’n volledige sportgamma is ANT+ compatibel).

  Met de juiste Android-app (Endomondo, Oruxmaps, MyTracks,… er zijn er genoeg), kan je naast je positie (ingebouwde GPS) ook je hartslag en snelheid/cadans in realtime tracken (op die manier kom je bijna in de buurt van wat een Garmin Edge 800 kan). Er zijn trouwens ook al speciaal gemaakte bikemounts voor de Xperia Active te vinden (www.sportypal.com)

  0

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

poppy-amenorrheal