Aldi Android tablet: de sequel

0
161
Even het geheugen opfrissen: op 10 december 2011 was de 10-inch Medion LifeTab MD 99000 Android tablet al te koop, zowel in België als in Nederland. Tot frustratie van vele kandidaat-kopers was de voorraad al na enkele minuten uitgeput. Op 31 maart 2012 kregen de Nederlanders een herkansing, maar de Belgen moeten nog geduld oefenen tot 28 april 2012: dan ligt er weer een nieuwe voorraad in de Belgische Aldi vestigingen.

Het is dan ook de derde keer dat je op deze website in de inleiding van een artikel “Aldi Medion LifeTab MD 99000 (P9514)” kunt lezen. Om niet in herhaling te vallen verwijzen we je voor een volledige preview naar het oorspronkelijke artikel dat we in december van vorig jaar over deze Android-tablet schreven. De prijs bleef gelukkig onveranderd 399 euro en misschien is dat wel een verklaring waarom hij in december zo snel uitverkocht was. EUR 399 is nog altijd een mooie prijs voor een Android-tablet met 32 GB intern flashgeheugen, met zowel wifi als 3G internet. Bovendien krijg je er een Aldi Talk set met 10 euro starttegoed bovenop. Verder garandeert Medion een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zodra die beschikbaar is.

: Aldi Medion LifeTab MD 99000 (P9514)

: Aldi Medion LifeTab MD 99000 (P9514) (© ; licentie: )

De tablet-markt evolueert evenwel zeer snel. Intussen kan je voor dezelfde prijs (en minder) een iPad 2 kopen – zij het dan wel de basisversie met slechts 16 GB geheugen en zonder 3G module. Wij kunnen ons perfect voorstellen dat heel wat kandidaat-kopers voor eenzelfde prijs toch liever “the real thing” verkiezen, liever een échte iPad dan een kloon waarvan zowat iedereen weet dat hij uit de Aldi komt.

Vreemd is wel dat sinds 29 maart 2012 bij Aldi Duitsland een nieuwere versie van deze tablet ook tegen dezelfde prijs te koop is, de Aldi Medion LifeTab MD 99100 (P9516). “Nieuwer” is in dit geval geen synoniem van “beter”, want de technische eigenschappen zijn vrijwel identiek. De oorsprong van dat nieuwe tablet is echter heel verschillend.

1
2
Vorig artikelPersberichten en Twitter: welke rol spelen journalisten nog?
Volgend artikelSlankere versie 3D smartphone van LG
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.