Een goed uitgeruste budget-pc te koop bij Aldi Nederland

2
591
 
Grafische kaart

De voornoemde processors hebben trouwens nog iets gemeen: ze hebben beide een ingebouwde GPU (Graphics Processing Unit, zeg maar grafische kaart). Hier is wel degelijk een groot verschil. De AMD Radeon HD 6550D GPU presteert in alle testen stukken beter dan de HD Graphics 2000 van Intel. Het nadeel dat deze Budget-Medion Akoya MD 8365 geen “echte” afzonderlijke grafische kaart meekreeg is dan ook eerder beperkt en in zekere zin is dit misschien zelfs een voordeel.

Achterkant Medion Akoya MD 8365 (E4055 D)

Achterkant Medion Akoya MD 8365 (E4055 D) (© ; licentie: )

Momenteel ga je met de Radeon HD 6550D heel wat veeleisende spelletjes nog redelijk vlot kunnen spelen – zij het dan niet altijd op maximum detail – maar niets belet je om er later een performantere grafische kaart in te steken. Klein minpuntje: in deze pc vind je het gangbare werkgeheugen van 4 GB DDR3 SDRAM, maar omdat de onboard Radeon HD 6550D GPU geen eigen videogeheugen heeft, eigent hij zich hiervan 512 MB toe.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelDe schaal van het universum
Volgend artikelSamsung breidt Galaxy-smartphonelijn uit met Ace 2 en mini 2
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

    • Deze aanbieding liep bij Aldi Nederland vanaf 22 februari 2012. Normaal houdt Aldi deze zaken hoogstens 1 week in stock, de kans dat je die nu nog in een filiaal vindt is dan ook zowat nihil.
      Wij laten onze besprekingen wel online staan, soms gebeurt het dat er hier of daar toch nog eens een exemplaar van een oudere aanbieding opduikt of dat Aldi een promotie herhaalt (zoals nu met het tablet). Ook willen lezers vaak uitvissen wat een nieuwe aanbieding méér biedt dan een vorige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.