Een goed uitgeruste budget-pc te koop bij Aldi Nederland

2
591
 
Processor

Medion koos voor deze computer de AMD Quad-Core A8-3820 processor. Zoals de benaming al aangeeft heeft hij vier kernen, maar hij is niet uitgerust met de hyperthreading-technologie. Hij werkt normaal aan een snelheid van 2,5 GHz. Hij heeft wel de Turbo Boost-technologie aan boord zodat hij bij zwaardere taken die snelheid kan laten stijgen tot 2,8 GHz. De L2 cache bedraagt 4 MB. Het is een spiksplinternieuwe processor.

Een AMD quad-core uit de 3800 serie

Een AMD quad-core uit de 3800 serie (© ; licentie: )

AMD lanceerde hem in januari 2012 onder meer als tegenhanger van Intels succesrijke Core i3-2100, een CPU die je ook vaak zult tegenkomen in budget-pc’s. In vergelijkende benchmarks zijn deze CPU’s trouwens vrij gelijkwaardig. De Intel Core i3 doet het wat beter bij eenvoudige taken waarbij maar één kern gebruikt wordt, de AMD scoort beter wanneer alle kernen tegelijk gebruikt worden zoals bijvoorbeeld bij video encoding. Eigenlijk logisch: de AMD is een quad core, de Intel een dual core. Op het gebied van verbruik (en de hiermee evenredige warmteontwikkeling) zijn die twee CPU’s identiek: maximaal 65 Watt. Een PDF-bestand met de technische fiche van deze processor vind je hier (Bron: CPU World).

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelDe schaal van het universum
Volgend artikelSamsung breidt Galaxy-smartphonelijn uit met Ace 2 en mini 2
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

    • Deze aanbieding liep bij Aldi Nederland vanaf 22 februari 2012. Normaal houdt Aldi deze zaken hoogstens 1 week in stock, de kans dat je die nu nog in een filiaal vindt is dan ook zowat nihil.
      Wij laten onze besprekingen wel online staan, soms gebeurt het dat er hier of daar toch nog eens een exemplaar van een oudere aanbieding opduikt of dat Aldi een promotie herhaalt (zoals nu met het tablet). Ook willen lezers vaak uitvissen wat een nieuwe aanbieding méér biedt dan een vorige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.