BlackBerry smartphone met trackpad voor het fijnere vingerwerk

0
93
BlackBerry’s zijn erg populair bij zakelijke gebruikers, maar ook bij jongeren die veel sms’en. Toch zag de fabrikant, Research In Motion (RIM), de verkoopcijfers dalen en blijken softwareontwikkelaars het platform steeds minder interessant te vinden. RIM hoopt het tij te keren met nieuwe smartphones die de concurrentie aankunnen met iOS, Android en Windows Phone 7. Wij hebben de nieuwe BlackBerry Torch 9860 grondig getest.

Het Canadese Research In Motion of kortweg RIM werd opgericht in 1984 en groeide sinds de introductie van de BlackBerry uit tot dé fabrikant van zakelijke smartphones. RIM bracht ook een tablet op de markt, de BlackBerry PlayBook. Doordat de verkoop van PlayBook tegenviel moest het bedrijf noodgedwongen een prijsdaling doorvoeren. Ook de BlackBerry-smartphones zijn minder populair door alle iPhone- en Android-geweld. Maar met nieuwe software en nieuwe toestellen wil RIM dat tij keren. Kan dat bijvoorbeeld met de BlackBerry Torch 9860 die we hier testen?

 
In de doos

In de doos vinden we naast de BlackBerry Torch 9860 ook nog een 100-240V USB-lader, een microUSB-kabel, een 3,5 mm stereo headset en snelstartgidsen. Helaas wordt geen Nederlandstalige snelstartgids meegeleverd. De JM1 (1230 mAh, 4,6 Wh) batterij was reeds in ons testtoestel geplaatst. Een hoesje behoort niet tot het verkoopspakket, maar kan uiteraard los worden aangeschaft.

Blackberry Torch 9860

Blackberry Torch 9860 (© ; licentie: )

 
Ingebruikname

We openen de achtercover van de BlackBerry Torch 9860 door het ontgrendelingsknopje op de achterzijde in te drukken. Vervolgens verwijderen we de batterij en plaatsen onze simkaart. Daarna plaatsen we de batterij terug en sluiten de achtercover. Tot slot stellen we het toestel in en laden de batterij volledig op.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelLudieke kinderbescherming voor iPad en iPhone
Volgend artikelAstronaut repareert kapotte digitale polshorloge in het gewichtloze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.