Dell pakt uit met slanke Ultrabook

0
40
Dell breidt de XPS laptopreeks uit met een eerste Ultrabook model. Op zijn dunste punt is deze laptop met 13,3-inch beeldscherm minder dan 7 mm dik.

Onlangs testten we de Dell XPS 14z, een dunne, maar krachtige 14-inch laptop. Nu voegt Dell de XPS 13 toe aan de Xtreme Performance System (XPS) reeks, die volgens de fabrikant inmiddels 20 procent vertegenwoordigt van haar totale omzet aan consumentenlaptops. De nieuwe laptop is volgens Dell ’s werelds meest compacte 13,3-inch Ultrabook. De XPS 13 heeft dankzij onder meer het frame van geanodiseerd aluminium met koolstofvezel een gewicht van 1,36 kg en meet op zijn dunste punt minder dan 7 millimeter. De Ultrabook is verkrijgbaar met tweede generatie Intel Core i5 of i7-processoren, een Intel HD 3000 grafische kaart en 128 GB of 256 GB solid state hard drives. Het scherm is een 13.3-inch HD WLED 300-nit beeldscherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels en is voorzien van het verharde Gorilla Glass om krassen te voorkomen.

Dell XPS 13

Dell XPS 13 (© ; licentie: )

De XPS 13 heeft een toetsenbord in volledig formaat met achtergrondverlichting en een touchpad van glas met geïntegreerde knoppen dat ook schuif- en gebaarfuncties ondersteunt. De laptop heeft een ingebouwde webcam met 1,3 megapixel, een USB 3.0- en een USB 2.0 met PowerShare-aansluiting, een mini-Display Poort en een aansluiting voor koptelefoon. Volgens Dell is de batterij, die is ingebouwd in de laptop en niet kan worden vervangen door de klant, in staat tot een werkduur van acht uur en 53 minuten. De XPS 13 is uitgerust met Intel Smart Connect-technologie, die het mogelijk maakt om snel online te gaan om bijvoorbeeld agenda en e-mail bij te werken.

Prijs en beschikbaarheid
De Dell XPS 13 is vanaf half maart verkrijgbaar. Prijzen werden niet meegedeeld.

Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.

Vorig artikelDunne, maar krachtige laptop van Dell
Volgend artikelBeveiligingspakket van ESET heeft poetshulp nodig
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.