Dunne, maar krachtige laptop van Dell

1
106
Laptops worden dunner, zonder in te boeten op prestaties. Dat is dé laptop-trend voor het nieuwe jaar. De hier geteste Dell XPS 14z is slechts 2,3 cm dun,  maar is toch uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core-processoren. Zit er dan echt geen addertje onder het gras? Wij zochten het voor je uit.

Alle fabrikanten pakken dit jaar uit met dunne laptops die dankzij nieuwe compactere processoren, chipsets en moederborden toch presteren zoals een gewone laptop. De hier besproken Dell XPS 14z heeft het compacte formaat van een 13-inch laptop, maar biedt toch een 14-inch led-scherm, alle denkbare aansluitingen en zelfs een interne dvd-rw drive. Hij is verkrijgbaar met de tweede generatie Intel Core i5- en i7-processoren, tot 8 GB intern geheugen en heeft naast een Intel videochip op alle modellen ook een Nvidia GeForce GT 520M grafische kaart met 1GB videogeheugen en ondersteuning voor 3D-weergave op externe monitoren en tv’s die dit ook ondersteunen.Dell xps 14z

 
Uiterlijk en toetsenbord

Het 2,3 cm dunne chassis van de XPS 14z is gemaakt van stevig geborsteld aluminium. Het design kan nog niet helemaal der vergelijking doorstaan met een recente Apple-laptop, maar het geheel ziet er toch wat flitsender uit dan de gemiddelde Windows-laptop. Het morsbestendige toetsenbord is bijvoorbeeld ook verlicht, al is dit het minst geslaagde onderdeel van het design: de toetsenbordaanduidingen zijn te licht en vaak moeilijk zichtbaar.

1
2
3
4
Vorig artikelA3-multifunctional met WiFi en aanraakscherm
Volgend artikelDell pakt uit met slanke Ultrabook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik heb deze laptop vorige week in het echt gezien. Twijfel nog steeds of ik hier voor ga of een nieuwe samsung. Dat was mijn vorige laptop ook en is goed bevallen. Vind deze wel erg dun. Help!! Ik weet het nog niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.