Muziekstreamingdienst van Duitse makelij

0
92
De simfy Android app

De simfy Android app (© ; licentie: )

Als je afspeellijst veel nummers bevat, kan het wel even duren voor simfy ze op je mobiel toestel heeft gedownload. Ook is het raadzaam de download uit te voeren als je smartphone of tablet een WiFi-verbinding heeft en niet met je mobiele telefoonabonnement. We probeerden het uit met een Acer smartphone met Android 2.3 en dat werkte feilloos. Op de simfy website staat wel de volgende waarschuwing bij de FAQ: “Momenteel worden Android Tablets (bv. Samsung Galaxy Tab) nog niet ondersteund, daar werken wij nog aan.” Maar toen we de simfy Android app ook uitprobeerden op de onlangs door DiskIdee geteste Toshiba AT100-100 met Android 3.1 werkte het ook. Dus de mensen bij simfy zouden er beter aan doen de FAQ informatie op de website te updaten.

Conclusie
Het ziet ernaar uit dat België een arena wordt waarin de belangrijkste Europese spelers op de markt van muziekstreamingdiensten met elkaar de strijd om klanten aanbinden: Spotify, simfy, Deezer (in samenwerking met Belgacom), Qobuz en wellicht straks ook Telenet en mogelijk Sony. simfy is een streamingdienst die eenvoudig in gebruik is en tijdens onze test nooit haperde. Storend is wel dat de vertaling naar het Nederlands slordig is gebeurd. Als je niet zo vaak (minder dan 20 uur per maand) naar muziek luistert en je je niet stoort aan de geregeld weerklinkende  reclamespots, volstaat het gratis abonnement. Wil je simfy ook gebruiken op je smartphone of tablet, dan zul je het Premium Plus abonnement moeten nemen dat je € 9,99 per maand kost om de apps te kunnen downloaden. Voordeel is dat je dan je afspeellijsten ook kan downloaden (geen songs!) en muziek kan beluisteren als je geen internetverbinding hebt. Maar neem zeker ook eerst een kijkje bij de onmiddellijke concurrentie, zoals Spotify en Deezer, voor je een beslissing neemt. Ze bieden vergelijkbare diensten en vergelijkbare prijzen.

(70/100)

Adviesprijs
simfy Free: gratis
simfy Premium: € 4,99
simfy Premium Plus: € 9,99

Website: www.simfy.be

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelGoogle’s geschiedenis in zes minuten
Volgend artikelDiagnose van je auto op je smartphone
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.