Muziekstreamingdienst van Duitse makelij

0
91

Een muziekstreamingdienst is natuurlijk uitermate geschikt om muziek te ontdekken. “Ontdekken” is ook de eerste knop in het menu van de simfy player. Bovenaan de speler zie je de verschillende genres die je kan kiezen waarna simfy je dan een lijst met artiesten en groepen voorstelt. Wat wel opvalt, is dat simfy (behalve bij de hoofdschermen) zelden of nooit afbeeldingen van albums toont, zodat de lay-out van de speler er nogal grijs en saai uitziet.

Voorstellen voor het Indie & Alternative genre in het menu "Ontdekken"

Voorstellen voor het Indie & Alternative genre in het menu “Ontdekken” (© ; licentie: )

Een andere manier om nieuwigheden te ontdekken is door de “Radio” in de simfy speler te gebruiken. Je kan een naam van een artiest of groep ingeven en dan worden songs in een willekeurige volgorde afgespeeld van deze artiest of groep, maar ook van ‘verwante’ artiesten. Als je bijvoorbeeld Interpol ingeeft, kijg je ook muziek te horen van onder meer Editors, Klaxons, Radiohead, The Strokes en Artic Monkeys. Of je kan een radio creëren volgens genre, zoals rock, pop, Hip-Hop, folk, klassiek enzovoort. Ook kan je verschillende genres combineren.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelGoogle’s geschiedenis in zes minuten
Volgend artikelDiagnose van je auto op je smartphone
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.