Audio / Video | Internet / Diensten | Testen
Simfy.be (versie 1.5.6) online muziekdienst review

Muziekstreamingdienst van Duitse makelij

Het aanbod aan online muziekdiensten in België breidt snel uit. Na Qobuz, dat we eerder testten, kan je inmiddels ook bij Spotify en simfy terecht. Belgacom lanceerde zeer recent Deezer. Telenet komt mogelijk ook met een eigen dienst en ook Sony heeft plannen. Wij namen een proefabonnement bij simfy, dat van Duitse origine is.

Een muziekstreamingdienst maakt een enorme muziekcollectie volgens een abonnementsformule beschikbaar via het internet en doet dit op een legale manier. Voordeel is dat je geen bestanden dient te downloaden en dat ook de artiesten auteursrechten ontvangen. simfy (met kleine letter geschreven) werkt samen met de belangrijkste platenlabels. Al zijn er wel platenlabels die er niet van overtuigd zijn dat muziekstreamingdiensten goed zijn voor de industrie. Zo lazen we bij de Standaard dat de Britse distributeur STHoldings, die zich specialiseert in techno en dubstep en meer dan 200 muzieklabels vertegenwoordigt, de labels heeft verwijderd van Spotify. Een Amerikaanse studie zou immers uitwijzen dat streamingdiensten muziekliefhebbers ontmoedigen om nummers op mp3 of cd te kopen. Spotify weerlegt deze conclusie dan weer; een woordvoeder verwoordt het zo: “We hebben nu al miljoenen gebruikers overtuigd om opnieuw te betalen voor muziek in plaats van illegaal te downloaden.”

simfy website

simfy website

Wat er ook van zij, streamingdiensten zitten duidelijk in de lift, dat bewijst de recente toevloed aan diensten in België. Na Qobus (lees onze test hier),dat zich duidelijk richt op de muziekmelomanen en Frans van inslag is – zo biedt het geen Nederlandstalige website -, was simfy de eerste van de internetdiensten die zich richten tot de meer ‘algemene’ muziekliefhebbers, zoals Spotify en Deezer (in samenwerking met Belgacom). Mogelijk komen ook Sony en Telenet binnenkort met een eigen muziekstreamingdienst.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>