Nokia N9 MeeGo smartphone verkrijgbaar in november

0
32
De Nokia N9 draait onder het MeeGo besturingssysteem en bedien je met een veegbeweging over het grote 3,9-inch AMOLED touchscherm. De N9 is bij ons verkrijgbaar vanaf november.

MeeGo is een op Linux gebaseerd besturingssysteem, speciaal bedoeld voor mobiele apparaten, zoals smartphones, netbooks en tablets. Het werd voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in februari 2010 door Intel en Nokia. Begin dit jaar heeft Nokia een samenwerking met Microsoft aangekondigd voor de ontwikkeling van op Windows Phone 7 gebaseerde smartphones. De ontwikkelingen aan het MeeGo besturingssysteem zijn daarom stopgezet. De N9 zal dus de enige smartphone zijn met dit besturingssysteem. Het is dus maar de vraag wie erin geïnteresseerd zal zijn, zeker als je naar de toch wel erg stevige prijs kijkt: 599 euro voor de zwarte versie met 16 GB geheugen.

Nokia N9

Nokia N9 (© ; licentie: )

De bediening van de Nokia N9 gebeurt door over het touchscherm te ‘swipen’. De MeeGo smartphone van Nokia heeft daarom ook geen toetsen op de voorkant. Vanuit elke applicatie kan je in één keer meteen terugkeren naar je startscherm door met een veegbeweging te maken vanaf een van de vier schermranden. De N9 biedt drie startschermen met snelle toegang tot de meest gebruikte toepassingen.
De Nokia N9 heeft een behuizing die vervaardigd is uit polycarbonaat en die naadloos overvloeit in het gebogen 3,9-inch AMOLED scherm, dat gemaakt is van krasbestendig glas. De polycarbonaatbehuizing garandeert optimale antenneprestaties, aldus Nokia. De smarpthone is uitgerust met een 8-megapixel camera met Carl Zeiss-groothoeklens met autofocussensor. Verder biedt de N9 gratis Turn-by-Turn auto- en wandelnavigatie in Maps. Ook is het Nokia’s eerste toestel met Dolby Digital Plus- en Dolby Headphone-technologie. Die zorgt voor een surround sound-ervaring met elke headset. Door de nieuwste Near Field Communication (NFC) draadloze technologie kan je foto’s en video’s delen tussen twee toestellen door ze tegen mekaar te houden.
De Nokia N9 is verkrijgbaar in drie kleuren: black, magenta en cyaan, en zal in twee versies beschikbaar zijn: 16 GB en 64 GB. De 16 GB versie kost 599 euro; over de 64 GB is op dit ogenblik geen verdere informatie bekend.

Nvdr.: Als je eens met MeeGo wilt experimenteren dan kun je een “live image” van het besturingssysteem downloaden voor zowat elke Intel Atom-gebaseerde netbook.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelJVC lanceert Full HD video- en fotocamera
Volgend artikelSSD upgradekit voor gevorderden
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.