Google Android 3.2 verbetert compatibiliteit met smartphone-apps

0
58
Google brengt een nieuwe versie uit van “Honeycomb”, zijn besturingssysteem voor tablets. Android 3.2 is een tussenversie, in afwachting van Android 4.0 “Ice Cream Sandwich” die eind dit jaar verwacht wordt en die eindelijk de Android-versies voor smartphones en tablets zal samenvoegen. Versie 3.2 verbetert echter nu al de weergave op tablets van apps die eigenlijk ontworpen zijn voor de kleinere schermen van Android-smartphones. We hebben Android versie 3.1 en 3.2 vergeleken op Sony’s nieuwe Tablet S.

De Android-versies voor smartphones en tablets verschillen qua code en versienummer. Pas eind dit jaar zal Google een en dezelfde versie 4.0 (codenaam “Ice Cream Sandwich”) uitbrengen voor beide types apparaten. Momenteel is Android 2.3.5 “Gingerbread” de recentste versie voor smartphones en Android 3.2 “Honeycomb” de nieuwste versie voor tablets. Android 3.2 is een tussenversie die momenteel alleen beschikbaar is voor de Motorola Xoom tablet en, sinds deze week, ook voor de nog maar pas geïntroduceerde Sony Tablet S. Omdat we die laatste momenteel aan het testen zijn, gaf ons dat de kans Android 3.1 en 3.2 met elkaar te vergelijken.

Sony Tablet S1 en S2

Sony Tablet S1 en S2 (© ; licentie: )

Nieuwigheden in Android 3.2
Spectaculaire nieuwigheden moet je niet verwachten in deze tussenversie. Voor tablet-bouwers is het goed nieuws dat de nieuwe versie nu ook gebruikt kan worden voor tablets met kleinere schermen zoals de HTC Flyer. Die 7-inch tablet draait momenteel noodgedwongen onder de smartphone-versie van Android, maar krijgt binnenkort dus een upgrade naar Android 3.2. Een bèta van die update is trouwens al op het internet uitgelekt.

1
2
Vorig artikelMedion multimedia-pc met AMD-technologie bij Aldi
Volgend artikelTwee chatrobots maken ruzie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.