Aldi desktop-pc met bijzonder scherpe prijs

139
1188
Medion Akoya P5300 D (MD 8361)

Medion Akoya P5300 D (MD 8361) (© ; licentie: )

Vanaf 8 juni 2011 verkoopt Aldi Nederland aan € 679 een “PC van de nieuwe generatie”. Klopt dat of is het maar gewoon een reclame-slogan?

De aangeboden desktop is de Akoya P5300 D (MD 8361). Medion gebruikte ditmaal niet de gebruikelijke Medion Akoya behuizing met bovenaan een ligplaats voor een HDDrive2go externe harde schijf, hoewel het toch opnieuw een zwarte hoogglans kast met de standaardafmetingen 39 x 39 x 18 cm geworden is.

CPU
Op de processor werd alleszins niet beknibbeld: het is een Intel Core i7-2600 Processor. Die werkt normaal aan 3,4 GHz, maar indien nodig kan de Turbo-Boost Technology de snelheid opvoeren tot 3,8 GHz. Hij heeft vier kernen en, gecombineerd met de Intel Hyper-Threading Technology, levert dat acht Threads op, of in mensentaal: deze CPU kan acht dingen tegelijk berekenen.

Intel Core i7-2600 Processor

Intel Core i7-2600 Processor (© ; licentie: )

Het nummer 2600 duidt op de 2de generatie, Sandy Bridge. Dit is niet alleen een zeer recente processor (1ste kwartaal 2011), het is ook één van de krachtigste die momenteel te koop is. Ter info: voor veel minder dan € 300 ga je die momenteel niet in de detailhandel vinden.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelWebcam voor vloeiend videobellen in HD
Volgend artikelCompacte oplossing om draadloos muziek te streamen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

139 REACTIES

  1. Ik heb de pc weg gebracht naar de computer winkel. Alles nagekeken en daar werkte ie iedere keer. Allerlei stress testen en memtesten gedaan, hij bleef
    het doen. Ook voeding was goed. Advies was om videokaart preventief te vervangen. Mocht het probleem terug komen dan werd de koop terug gedraaid. Toegestemd. Echter na het plaatsen van de nieuwe kaart deed ie het niet meer. Dus mijn eigen kaart er maar weer in. Toen 2 van de 4 geheugenkaartjes eruit gehaald en de pc opgehaald om dit thuis te testen. Na 3 dagen jammer maar helaas. Nu kan ik alleen de bankjes naar andere slots overzetten en kijken of dat helpt. Enige andere mogelijkheid zou nu nog de processor of het moederbord zijn. Wordt wel een prijzige reparatie, ca 120-150 euro. En dan is het nog niet zeker dat het opgelost is. Wie heeft nog tips. Ik ben radeloos. Wie heeft de oplossing?

  2. Mijn videokaart heeft het nu ook begeven. Toegegeven, heb hem de laatste tijd wel flink zitten overclocken waarbij temperaturen van boven de 80 graden voorkwamen. Moest ventilator continu op max ztten. Helaas blijkt dit toch tot een voortijdig einde te leiden. Wees dus gewaarschuwd…

  3. Nee nog niet. Ik ben nog bezig in huis….niet heel lang geleden verhuisd. Dus start hem op soms…..gaat zozo af en toe. Zit te denken om maar ff naar knutselboer te brengen….hoewel ik het zelf ook wel kan. Maar ff geen tijd/zin om te klooien om er achter te komen waar het nu precies ligt….vermoed inderdad de videokaart….misschien dat gewoon ff proberen is eigenlijk zo gedaan even een andere er in prikken.

  4. Hallo Bakema nl, ben jij al verder? Ik niet. Heb wel advies welke videokaart en voeding er in kan .maar ik weet niet of dat het wel is.

  5. Scherm valt nog steeds regelmatig weg. Kan iemand adviseren wat het kan zijn? Grafische kaart, voeding of iets anders? En welke grafische kaart en voeding kan ik dan gebruiken om te vervangen?

  6. Ik heb de grafische kaart er uit gehaald en opnieuw er in gezet. Leek geholpen te hebben, maar uiteindelijk toch weer problemen. De pc wil ook niet in 1 x opstarten, lijkt of de voeding niet goed is.

    • had hetzelfde probleem ,in maart dit jaar ,computer nog in garantie en dus opgestuurd naar medion ,bleek de grafische kaart te zijn ,nadat dit kosteloos gerepareerd was kwam het euvel weer na enkele weken terug ..weer opgestuurd (1 maand buiten garantie),bleek dus weer de grafische kaart te zijn en ook de voeding .In eerste instantie moest ik 231 euro betalen maar na een telefoontje met medion klachtenafdeling word hij deze week kosteloos gerepareerd .Hopelijk was het dus de grafische kaart enof de voeding .

  7. Ik heb een andere monitor aangesloten, maar die geeft hetzelfde probleem.
    Zojuist de grafische kaart er helemaal uit gehaald en de ventilator die erop zit los gemaakt (4 schroefjes) en schoon gemaakt. Daarna weer in elkaar gezet en terug geplaatst.
    Tevens gelijk de grote ventilator met metalen koelelement verwijderd van het moederboard en ook schoongemaakt.
    Dit ook weer terug geplaatst.
    PC aangezet, alles ventilatoren draaien wel maar nu helemaal geen beeld meer.
    wat heb ik niet goed gedaan?

  8. Hey Arie,

    Ik heb dus exact hetzelfde nu….net nige tijd aan de gang. Ligt niet aan hdmi want ik heb de boel gewoon met kabel aangesloten en dan gebeurt het ook.
    Ik ga nog maar proberen om de grafische kaart even aan te drukken en anders lijkt het er op dat er iets aan het overlijden is.

  9. Sinds kort gaat mijn scherm (Medion MD20141) dat aan deze pc hangt met regelmaat iedere keer op zwart.
    Komt dan ook niet meer terug.
    Alleen een harde boot bied dan soelaas, soms 2-3 keer nodig voor ik weer beeld heb.
    Alle stekkers (HDMI) heb ik al diverse keren gecontroleerd.
    Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
    Monitor?
    Grafische kaart?

    Wie weet een mogelijk oorzaak/oplossing?

  10. Vandaag moest ik voor een vriend iets op zijn nieuwe SD-kaart (van 8 Gb) zetten. Nog niet eerder gedaan. Kaartje in de kaartlezer aan de voorkant , groene lichtje brandde, maar de kaart werd niet gelezen en was op geen enkele manier als G-station te bereiken. Ik had toevallig wel een eigen kaartje van 2 Gb en dat werkte zonder problemen, evenals een Memory-stick.
    Iemand een idee waarom dat met 8 Gb niet gaat op zo’n vrij recente pc?

  11. vorige week is deze pc vastgelopen wil niet meer opstarten ook niet in de velige modus.

    hij de PC vraagt om de recovery cd en daarbij gaan volgens mij alle bestanden verloren

    hoe kan ik de harde schijf op een andere pc aansluiten om foto en geluidsbestanden veilig te stellen.

  12. Mocht iemand dit ooit nog checken en afvragen hoe het zit met het moederbord.

    Specificaties
    Socket LGA1155
    Northbridge Intel H67
    FSB 1066 / 1333 MHz
    Aantal geheugenbanken 4 stuks
    Geheugen type DDR3; 1066/1333Mhz; 4GB per bank
    Geheugen configuratie Dual Channel
    Type BIOS AMI Bios (American Megatrends Incorperated)
    Form Factor MICRO-ATX
    Aantal PCI-e 16* sloten 1 stuks
    Aantal PCI-e Sloten 3 stuks PCI-e 1*
    Netwerk Snelheid 10 / 100 / 1000 Mbps
    Onboard features AHCI

    Audio specificaties
    Aantal audio kanalen 8 Kanalen
    Analoge Audio 2* Mic / 2* hoofdtelefoon / 1* Audio in / 4* Audio uit

    Videokaart specificaties
    Interface Snelheid 16 x

    Aansluitingen
    Backpanel aansluitingen 1 x PS2
    Backpanel aansluitingen 8x USB 2.0
    Backpanel aansluitingen 1 x RJ-45 Lan
    Backpanel aansluitingen 6 x 3,5 mm. (7.1 audio)
    Moederbord aansluitingen 2 x SATA 3.0 Connectors
    Moederbord aansluitingen 4 x SATA 2.0 Connectors

  13. Ik ben ook van plan om een computer in de aldi te kopen.
    Maar vraag me af wanneer er weer 1 in de aanbieding zal zijn in België.

    Alvast bedankt!

  14. Hallo Rene,

    ik heb deze pc 2 maanden in gebruik en ben hier erg tevreden over op één ding na. Voor audiobewerking gebruik ik Adobe Audition. Het afspelen en monteren van audiobestanden gaat prima.
    Met dit programma kun je ook geluid van websites opnemen(zoals youtube). Dit lukt me niet en het programma geeft de melding:
    “Apparaat-id gebruikt dat buiten het bereik van het systeem valt”

    Heeft dit met de geluidskaart te maken of met Windows 7?

    • Ruud,

      Ik gebruik ook Audition met de MD 8361 en die werkt bij mij perfect dus dat kan niet in Windows of de geluidskaart vallen. Heb je instellingen gewijzigd? Of iets aan de geluidskaart aangepast of anderszins iets gedaan?

    • Het is een bekend fenomeen dat Windows 7 (Overigens: Vista deed ook al) het opnemen via de audio-kaart beknot. Een mogelijke oplossing is volgende:
      1.Start – Configuratiescherm – klik op Hardware en geluiden
      2.Geluid – audioapparaten beheren
      3.Kies Tab: Opnemen
      4.Rechts-Klik in het WITTE deel van het venster
      5.Vink “uitgeschakelde apparaten weergeven” aan. Je zult een aantal “nieuwe” apparaten zien.
      6. Nu is het wat uitproberen. Waarschijnlijk zit er iets tussen van het type Stereo Mix, Wave-Out Mix of zoiets. Rechts-klik daar op.
      7. Kies “inschakelen”
      8. Soms moet je het ook nog als default aanklikken.
      In nogal wat gevallen blijkt dit te helpen… Succes!

  15. Is het niet raar dat je slechts één HD hebt met 1½ Tb waar alles op staat, weliswaar in partities, maar toch… Ik kan dan wel een extra interne HD aanschaffen voor backup van bijv. programma’s en bestanden, maar dan zit ik nog met een HD van 1½ Tb voor alleen WIN7…toch? En dat is wel wat overdreven.Of zie ik dat verkeerd?

    • Tja, met 2 HD kan je gemakkelijker een veilige back-up maken, je kunt ze zelfsin Raid 1 (mirroring) zetten. Of je kunt het besturingssysteem volledig herinstaleren of wijzigen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je data. Let wel dat veel programma’s (een deel van) hun code altijd naar de C schrijven, ook al zeg jij dat ze alles op de D moeten zetten.
      Maar 2 HD kosten nu eenmaal meer dan 1 grotere HD. Wat je wel steeds vaker tegenkomt is een SSD + een HD, waarbij het besturingssysteem op de snellere SSD staat. Nadeel: je kunt er geen (of amper) back-up opzetten, dan heb je toch een extra HD nodig. Trouwens: ik zou die niet inbouwen, maar extern laten en elders bewaren. Als ze jouw pc stelen ben je anders ook de back-up kwijt!

      • Hallo René,

        Lijkt me logisch maar ik heb dit nog nooit gedaan en zou niet weten hoe.
        Overigens, Medion heeft bij deze 8361 niet voor een SSD gekozen. Die zou dan rond de 40Gb zijn geweest. En een externe HD van 1 Tb kost tegenwoordig maar een prikkie.

        Ik snap het principe alleen nog niet zo…
        Ik save al mijn data telkens naar een externe HD van, zeg 1 Tb. Dan blijft op mijn interne HD van 1½ Tb dus alleen Win7 over en een aantal installatiebestanden codes. Is wel een dure schijf dan omdat het grootste deel niet gebruikt gaat worden…toch?

      • Ik begrijp niet waarom je data niet op de C zou zetten, en dan de back-up op de externe HD. Veel veiliger!

  16. Goedemorgen René,

    Heb nog steeds wazig beeld.

    Lijkt net of ik een verkeerd letter type gebruik!

    Misschien heb je hier ietsaan:

    Eeen link naar een andere site waarin iemand volgens mij een soortgelijk probleem aan kaart.

    http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=61569

    Desbetreffende persoon zegt iets van de oplossing gevonden te hebben in de instellingen maar ja schrijft niet welke of welke waarden.

    Gekke is dat op mijn oude pc ik beter beeld krijg dan met mijn nieuwe.

    Karel

    • Als de letters slecht leesbaar zijn: kijk eens of de ClearType ingeschakeld is? (Start – Configuratiescherm – Vormgeving en Persoonlijke Instellingen – Beeldscherm – Cleartype). Slechte kabel lijkt me onwaarschijnlijk, verkeerde drivers ook. Het is een AMD kaart, dus waarschijnlijk staat er Catalyst op je PC om het beeldscherm in te stellen. Al eens uitgevoerd? (mocht Catalyst niet op de pc staan: downloaden van website AMD).

  17. Goedenavond,

    Heb deze Pc gekocht met een nieuwe monitor Samsung SyncMaster P2470HD.

    Rene wat doe ik verkeerd:

    Heb een Hdmi kabel tussen Pc en monitor.

    Beeld is echt belabberd.

    Lijkt net of er een schaduw/onscherpte om de letters zitten.

    Heb je enig idee?

    Instellingen 1920×1080
    Kom niet hoger dan 60Hz!!

    Wat doe ik fout.

    • Dat slecht beeld zou niet mogen, jouw aankoop lijkt me een prima combinatie pc/scherm. Probeer eens de zelfdiagnose van het scherm? Kijk ook eens in de handleiding in de FAQ (hoofdstuk 5), daar staan een paar tips in verband met wazige of dubbele beelden.
      Maar waar zie jij een probleem met die 60 Hz? Deze monitor kan sowieso slechts een vert. frequentie aan van 54 tot 75 Hz, en die 75 kan je alleen halen bij heel lage schermresoluties. In de handleiding (hoofdstuk 6, specificaties) staat letterlijk: “optimale resolutie = 1920 x 1080 bij 60 Hz” en dat is trouwens ook het maximum. Die 60 Hz is echt in orde hoor!

  18. in februari zijn er problemen boven water gekomen met de 6-serie chipsets die voor de nieuwste generatie Core I5-2xxx en I7-2xxx gebruikt worden.
    Kan ik ervan uitgaan dat het in deze computer gebruikte moederbord deze problemen niet meer heeft?

    • De Sandy Bridge processors waar je naar verwijst zijn achteraf beschouwd niet eens in de handel gekomen: wel was er al een lading verscheept toen ze het probleem ontdekten, maar die kon net op tijd teruggeroepen worden. Je mag echt 100% gerust zijn: de bij ons gebruikte Core i5 en Core i7 zijn OK.

  19. Hallon

    waarom wordt in de artikels nooit een detail gegeven van het moederbord?
    Dit is toch ook wel een niet onbelangrijk deel van een PC niet?
    Welke moederborden gebruikt Medion trouwens??
    Bedankt voor je antwoord.

    Johan

    • Medion gebruikt bijna altijd MSI moederborden, maar het zijn meestal types die je niet in de gewone handel kunt kopen, dus veel wijzer zou je er niet van worden. Wanneer ik de gegevens opvraag van de pc waarop ik momenteel zit krijg ik als antwoord “MedionPC type MS 7616 versie 1.0.
      Natuurlijk is het MB een belangrijk onderdeel, maar wij krijgen de pc’s niet echt in handen. Aan de hand van de gekende componenten en de prijs proberen wij de lezers een idee te geven of het een interessante aanbieding is of niet. Het MB behoort dan meestal niet tot de gekende componenten. Bovendien mag je je afvragen of het voor de meeste mensen een groot verschil maakt mocht daar een MB van Asus insteken ipv. een MSI?

    • Volgens mij is het moederbord gebaseerd op het H67H2-M4 bord van ECS. Er daar kan je een pdfje van downloaden. (op de site van ecs)

  20. Hallo
    Kan iemand mij vertellen welke Firewire kaart (IEEE1394)ik voor deze pc moet hebben.Hoef maar een aansluiting te hebben.
    (Voor deze video Camera Panasonic NV-GS80)

    Is de HDMI aansluiting een uitgaand of een inkomend signaal.
    Zijn er eigenlijk kabels die van dv naar HDMI gaan.
    mvg
    Joop

    • Voor het type kaart dat je nodig hebt verwijs ik naar reactie 37.1.1.2. In de praktijk komen voornamelijk 4- en 6-pins FireWire aansluitingen voor. De meeste kaarten hebben een 6-pins Firewire poort. Een 4-pins FireWire aansluiting is heel klein en heeft een “deukje” op de lange zijde. Bij een 6-pinsaansluiting is een van de twee korte kanten ongeveer een halve cirkel. Het verschil tussen vierpins en zespins is dat in het laatste geval ook voeding wordt geleverd aan het aangesloten apparaat. Er zijn verloopkabels in de handel met aan de ene kant vier en aan de andere kant zes pinnen.
      De HDMI aansluitng is alleen OUT.
      Verloopkabels HDMI/DVI bestaan in allerlei uivoeringen, kijk bvb. hier.

  21. Nou, dan ook hier mijn reactie. Ik had nog een wifi-issue dus die wilde ik eerst oplossen. Fijne pc. Als je zwarte randen op je 23″ scherm 23″ hebt, moet je even in het Catalyst Control center de instelling van de optie beeldschermgrootte in het digitale beeldscherm instellen op 100%.
    Mijn nog bestaande probleem dan… Heel jammer is dit… 🙁 de ingebouwde wifi-antenne is er blijkbaar een met een zeer beperkt bereik.
    Een gehele dag ben ik kwijtgeraakt om uit te vogelen wat er aan de hand was. Naast deze nieuwe Medion heb ik ook een andere torenpc staan, twee laptops, twee mobiele telefoons (HTC Desire HD en HTC Desire) en een Playstation. Op al deze systemen draait het wifi prima. Behalve op de … nieuwe Medion. Via een hotspot van mijn gsm lukte het wel.
    Na een tip van de Medionhelpdesk, ben ik erachter wat het probleem is. Zij attendeerden mij erop dat ik de pc even moest verplaatsen tot naast de router (Belkin f5d8053). Als hij het daar wel deed, dan lag het dus niet aan mijn draadloze adapter. Dit heb ik geprobeerd en tot mijn blijdschap (?) heb ik nu inderdaad 100% draadloze prik.
    Feit is echter wel dat er blijkbaar een dramatisch slechte antenne in deze kast zit. Mijn andere pc (2005)en laptops (2008, 2010) ontvangen immers prima signaal.
    Dit is uiteraard op te lossen via een usb-stick maar daar heb ik nu net effe geen trek in.
    Ik zag dat iemand op het FOK!forum ook dit ontvangstprobleem heeft.
    1.)Weet iemand of ik de antenne kan vervangen?
    2.)Zo ja, welke raad je aan?
    3.) Wellicht zijn er meerdere slachtoffers die niet vlakbij de router zitten?
    4.) Kunnen we Medion hier wellicht op aanspreken? Anno 2011 mag je toch verwachten dat er een behoorlijke antenne in zit?
    Alvast bedankt voor een reactie!

    • Ik begrijp ten volle je frustratie, omdat ik precies hetzelfde meegemaakt heb bij mijn verhuis van Mechelen naar Oostende: op de plaats waar ik een bepaalde pc wou zetten was de signaalsterkte zowat nihil. Een laptop deed het daar prima, maar een desktop (geen Medion!): niets. Het metalen bureaumeubilair zal daar wel voor iets tussenzitten. Zet nu even de mogelijkheden op een rijtje:
      (1) Blijf je blauw ergeren aan dat zwak en soms wegvallend signaal. Wel slecht voor je gezondheid.
      (2) Trek een lijntje, 100% succes gegarandeerd maar het moet wel kunnen. Bij mij was dat geen optie.
      (3) Aan de kant van de router: (a) verzet hem eens enkele decimeter, dat kan soms een groot verschil maken. (b) koop een sterkere W-router of een booster, maar succes NIET verzekerd omdat een router niet alleen een zender, maar ook een ontvanger is.
      (4) Aan de kant van de pc: (a) verzet die ook eens enkele decimeter (b) koop een Wifi inbouwkaart maar dan eentje met een externe antenne (c) koop een simpel USB dongeltje met een USB verlengkabel.
      Ik heb voor die laatste oplossing gekozen, de verlengkabel laat me toe de beste plaats te zoeken (boven op een kast). Werkt prima, geen frustraties meer.

      • Hartelijk dank voor je snelle reactie René!
        Dat wordt dan een Wifi-inbouwkaart met een externe antenne… Heb je nog een aanbeveling welke ik het beste kan aanschaffen?
        Vr. gr.

      • Niet speciaal, nee. Je hebt modellen met 2 antennes die volgens de reclame beter zouden zijn, maar ik heb er geen ervaring mee. Misschien nog dit: als je keuze hebt uit gelijkaardige toestellen voor gelijkaardige prijs, zou ik hetzelfde merk nemen als de router. In theorie mag dat geen enkel verschil geven, maar toch…

  22. Ik heb 2 beeldschermen van 26″ en heb veel muziekvideo’s van vele jaren terug. De kwaliteit ervan valt nu echter erg tegen. Heel veel digitale blokvorming bij volledig beeld op één scherm, slechter dan via mijn XP-versie. Afspelen via een mediaspeler via een 42″ tv geeft een heel wat beter beeld! Heeft dat met specifieke instellingen op de 8361 te maken?

  23. Bij de omvangrijke installatie (ja, toch nog..) stuit ik op een probleem.
    Ik installeer een programma onder Program Files. Eerst kon ik dan in XP via Configuratiescherm/software het programma volgens de juiste manier weer verwijderen en eventueel handmatig via regedit nog restbestanden en .dll’s opruimen.
    Hoe is de werkwijze in W7? Want via Configuratiescherm kom ik niet in Program files voor programma’s die ik kwijt wil. (Er is geen Softwarescherm meer…)

  24. Misschien rare vraag, maar na zoveel jaar Outlook 2003 gebruikt te hebben: waar zit Outlook in de bijgeleverde versie 2010?

    • Tja, ik ben ook verslaafd aan Outlook, maar dat zit er niet meer in. De bedoeling is dat je je e-mails voortaan via Hotmail of Live laat toekomen. Vandaar dat ook het pakket Windows Live Essentials meegeleverd wordt. Microsoft = MSN = Hotmail = Live, zie je.

  25. vanmorgen starte de pc niet meer op.
    Stroomkabels e.d. gecontroleerd, zaten allemaal goed
    Kast open gemaakt er was 1 kabel los (groen/zwart), die liep samen met een wit/groene kabel van de aan/uitknop die aan de voorkant zit naar het moederbord.
    Maar er zitten wel meer kabels in die niet aangesloten zijn maar voor extra apparatuur e.d. alvast in de kast zitten.
    Heldesk gebeld, was net na 10:00 uur binnen 1 minuut aan de beurt.
    Helpdesk wist niet waar de groen/zwarte kabel voor was, ook de geraadpleegde collega wist het niet.
    Er was nog geen foto beschibaar van het moederbord met de aansluitingen.
    Advies Medion: pc opsturen (3 weken kwijt) of retour Aldi.
    Daarna opgehangen en ik heb de doos opgezocht om alles weer in te pakken.
    Binnen 5 minuten werd er onverwachts terug gebeld door Medion.
    Ze hadden ter plaatse een soortgelijke pc opengemaakt en gezien dat de groen/zwarte kabel links naast de groen/witte kabel op het moederbord vast moest zitten.
    Groen/zwarte kabel heb ik aangesloten en de stroom er weer opgezet.
    PC starte gelukkig weer op.
    Niet goed dat de kabel los kan raken.
    Ik vind het wel netjes van Medion om zelf op onderzoek uit te gaan en mij zo snel terug te bellen.

    • Mja, dat soort dingen kunnen gebeuren, zit altijd wel zo eentje tussen. Gelukkig was het een simpel probleempje. En zeker netjes gedaan van Medion.

      Ik heb zelf nog Acronis true image home plus aangeschaft en ook daarmee nog backups/opstartmogelijkheden gemaakt en uiteraard een image van de harde schijf.
      Ik denk wel nog een harde schijf bij te gaan plaatsen….ssd dan wellicht en daar besturingssysteem op. En ik moet nog een dvd speler extra doen om te kijken of dat helpt bij die paar spellen die niet opstarten (wat vreemd is en blijft). En dan nog kijken of ik een dual boot systeem maak met bv. WinXP…….ben er nog niet uit of ik dat uberhaupt nodig heb/zinvol is. Nog steeds blij met eindelijk weer een vlotte pc. 🙂

  26. Toch nog eens over die firewire. Mijn MD8008 uit 2003 (inmiddels gecrasht) heeft twee IEEE1394 aansluitingen, een 4- en een 6-pins! Mijn Sony digitale videocamera sluit ik daar probleemloos op aan. De 8361 heeft alleen USB. Daar kan ik dus niets mee..toch?
    Ik ga ervan uit dat een nieuw systeem minimaal hetzelfde aan boord heeft, zonder dit allemaal extra te moetgen aanschaffen.
    Ik heb de 8361 nog ingepakt staan, maar overweeg om hem terug te brengen…

  27. ik heb nog een interne harde schijf van 250 GB.
    Merk: Maxtor DiamondMax10.
    model 6LR250RO, PATA133.
    Er is nog 1 plaats vrij in de kast en ik wil deze gaan overzetten.

    Hoe kan ik deze aansluiten op deze pc?
    De connectors zijn natuurlijk weer anders geworden in de loop van de tijd.
    Zijn er verloopstekkers of kan het gewoon niet?

    Alvast bedankt voor de reacties,

    • Als jouw HD nog een IDE alias PATA aansluiting heeft past die niet op een SATA moederbord. Ja, er bestaan verlooppluggen maar die hebben zover mij bekend een vrij slechte reputatie. Bovendien kosten die rond de € 30, dat is ongeveer dezelfde prijs als een spiksplinternieuwe SATA HD van 250 GB.

  28. Ben sterk aan het twijfelen om deze te gaan halen (in Zwolle willebrandtslaan stonden gisteravond nog genoeg), maar vergeleken met mijn inmiddels 3 jaar oude medion (typenummer is me ontgaan, maar quadcore, 4gb intern en 500 GB harddisk en tv-tuner) mis ik toch wel de Dockingbay (heb 3 via ESata aansluitbare HDD’s) en als je naar de mogelijnlijke aansluitingen kijk lijkt het eerder een budget PC vergelijken met 101 mogenlijkheden van mijn huidige desktop.

    Zou er nog een hoger model komen waar wel dockingbay op zit ? Of zou dat “uit” zijn en moet ik meer richting losse NAS gaan denken ?

    • @Ted
      Vind ik ook, is het net niet voor mij.
      Al brengt Medion wel een computer met dockingbay uit, hier past volgens mij alleen externe harde schijven met USB3 in/op.
      Heb hier vijf extere harde schijven liggen met USB2, die wel passen op mijn huidge medion met dockingbay.
      Ik wacht nog maar even…

      • Je weet toch dat de “oude” HDDRive2go NIET passen in de dockingbay van de nieuwe Medions? De oude HDDrive2go (=eSata) hebben hun aansluiting ongeveer in het midden, de nieuwe (=USB 3.0) excentrisch, meer naar de buitenkant.

  29. Met dat Easeus partition master kun je echt makkelijk dingen wijzigen. Je zet zo een primaire partitie om naar een logisch station en andersom. Ik had zo’n programma eerder willen hebben zeg.
    Rene heeft wel gelijk dat je moet oppassen, het kan ook mis gaan…..maar ja, wat weet je als je er mee aan de gang gaat.

    Vantevoren heb ik ook alle back-ups gemaakt die ik kon maken. En morgen ga ik een verse Norton Ghost halen (versie 15)….dat gebruikte ik “vroeger” ook altijd en dan maak ik me nergens meer zorgen over.

    • Gezien jou ervaring met schijf-herindelingen nog even inhakend op mijn eerder gestelde vraag. Denk je dat het eenvoudig is een ssd erin te pluggen (las iets over 6 sata poorten waarvan 2 gebruikt), daarop windows te intaleren met de meegeleverde dvds, en de boel ‘eenvoudig’ aan de praat te krijgen ?

      • Inmiddels heb ik 3 sata poorten in gebruik. 1 extra voor een 2de harddisk van 250GB. Dat is nu de opstartschijf. Met ghost 11.5 heb ik eerst de originele schijf helemaal gekopieerd. Alleen de grootste partitie heb ik verkleind. Vervolgens de oorspronkelijke harddisk losgekoppeld en de recovery getest. Dat werkt dus nog steeds, je kunt dan ook weer de taal kiezen. Vervolgens heb ik windows zelf opnieuw geinstalleerd: kaal, dus geen medion en aldi software. Voor alle hardware zijn de drivers op de recover partitie aanwezig. Wel een raar dingetje: in manage / storage binnen windows zijn de harddisks verwisseld, vergeleken met de aansluitingen op het moederbord en de instellingen in de bios.

      • Ik heb nul ervaring met ssd, maar volgens mij is het goed mogelijk…misschien iemand anders die wel ervaring hier mee heeft om het echt te bevestigen?

    • Ik heb via de duidelijk uitvoerbare pdf file van René één extra partitie aan kunnen maken. Zoals jij al suggereerde wordt onder windows de c-partitie in tweeën gedeeld. Ik ga eens goed nadenken of ik het aandurf om met Easeus nog een extra partitie aan te maken.Iedereen (ook René)bedankt.

  30. Ja, C verkleind…..dan wordt alles toegewezen aan D. Toen ben ik wat gaan rommelen, kwam er niet helemaal uit. Maar uiteindelijk dus van alle beschikbare ruimte 3 logische stations gemaakt….D (40GB) is die Recovery en de overige 2 (G en H) voor, in mijn geval, data en games.

    Dat pdf bestand is natuurlijk top, die ga ik ook eens goed bekijken, nu heb ik zelf natuurlijk wat aangerommeld….dan kom ik er ook meestal wel uit, maar het gaat ook wel eens mis ;).

    Dat zou ik dus ook doen Theo, even dat pdf bestandje doornemen.

  31. Partitioneren van de harde schijf
    Let toch wel een beetje op met aan de partionering van de harde schijf te sleutelen, het is vaak éénrichtingverkeer: geen weg terug…
    Vorig jaar ontvingen we van Medion zelf een handleiding om de harde schijf opnieuw (anders) in te delen. We hebben die toen als een pdf-bestand op onze server gezet.
    Klik op deze link om hem te downloaden. Het is een pdf van ca. 2,3 MB.

  32. Wimpie,
    Begrijp ik goed dat je eerst het verkleinen van de c-partitie onder Easeus hebt gedaan.Daarna maak je één grote d-partitie die je later weer splist naar de grootte van de originele recovery d-partitie.
    Trouwens hartelijk bedankt tot dusver.

  33. Die recovery is volgens mij geen probleem. Die andere 2 (verborgen) durf ik niet te zeggen. Ik heb zelf de C-schijf verkleind naar 150GB, van die 2 verborgen partities ben ik maar afgebleven. En de D-schijf was dus nog zo’n 1,2 TB en heb ik geconverteerd naar logisch station, waarna ik de D als Recovery 40GB heb gelaten en een G en H heb toegevoegd…..een gebruik ik voor data/downloads en de ander voor games.
    Eerder had ik die D:\Recovery al veranderd/verplaatst. Maar ik dacht bij mezelf om het toch maar allemaal verder intact te houden omdat het toch zat ruimte is alles bij elkaar.
    Normaal gesproken zou ik de hele boel formatteren en vanaf 0 beginnen, maar ik heb me al jarenlang niet meer zo fanatiek met pc’s beziggehouden en moet weer even inkomen zeg maar, hahaha. Dus ben ik van de installatie uitgegaan en wat dingen aangepast voor mezelf. Als je die harde schijfruimt in Windows zelf opnieuw wilt toekennen aan die C-partitie, dan verdeelt ie het in tweeen, 2 x 6,nogwat GB…..dat ging dus echt nergens over.

  34. Ik vraag mij af waarom de harde schijf is onderverdeeld in 4 partities. Je zou mogen veronderstellen dat de c-partitie in kleinere partities verdeeld kan worden. Dit lijkt nu niet mogelijk of vergis ik mij nu?

  35. Ai, nu kom ik toch een probleempje tegen waar ik niet uit kom.
    Ik heb dus partities wat aangepast, dat Karspy spul er af gegooid en Norton 2011 anti-virus geinstalleerd. Back-up cd en dvd gemaakt, ook op externe harde schijf back-up gezet. Alles werkte prima…..totdat ik eens wat games wilde gaan installeren.
    Ik wilde Call of duty Modern warfare installeren, maar er gebeurde helemaal niets. In verkenner verscheen er ook niks, alsof de pc-dvd niet herkend werd. Als ik er rechts op klikte werd de pc-dvd uitgeworpen met de mededeling “stop er een disc in”…..tja. Een andere game, ook pc-dvd had precies hetzelfde verhaal. Toen probeerde ik een pc cd-rom game te installeren en jawel hoor, dat ging moeiteloos, staat er gewoon op, verkenner herkende de schijf en ik kon dus gewoon bij de bestanden. Een derde pc-dvd deed ook helemaal niets.
    De Norton cd werkt ook prima en de vanmiddag gebrandde back-up dvd laadt ook gewoon in en is bereikbaar via de verkenner. Maar game dvd’s doen dus helemaal niets.
    Een vreemd probleem waar ik even geen oplossing voor weet. Wie wel misschien? 🙂

  36. Nou, ik zit al 2 daagjes in te stellen en te klooien en nu staat bijna alles zoals ik het wil. Prettig apparaat kan ik nu al zeggen.
    Ik kan iedereen “Easeus partition master”, een gratis partitie tooltje van harte aanbevelen om de harde schijf moeiteloos te partitioneren zoals jij het zelf wilt hebben, zonder dat je data verliest. Het werkt feilloos.

    • Andere pc aansluiten/opstarten en netwerkje maken, dan is het zo gepiept. Of de boel van de oude pc op een externe harde schijf gooien, die op de nieuwe pc aansluiten en overzetten maar…
      En als je van knutselen houdt kun je de harde schijf uit je oude pc halen, je nieuwe pc openmaken en daar de oude schijf bij aansluiten (maar ik weet niet of je oude schijf ide of sata is en of er wel genoeg of in het geval van ide uberhaupt aansluitmogelijkheden zijn in de nieuwe pc)……..dus deze laatste mogelijkheid zou ik ook echt als laatste pas overwegen, de eerste opties zijn een stuk makkelijker. 😉

  37. Ik heb hem ook gekocht, echter is het internet vele malen langzamer (rond de 2mb/s) dan bij mijn oude windows XP computer (rond de 15 mb/s). Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn? Beide zijn aangesloten via WLAN.

    • Zo direct zie ik geen verband tussen deze hardware en een trage internet verbinding. Maar doe eens lekker gevaarlijk en schakel de virusscanner/firewall even uit? De 2 firewalls (Kaspersky én Windows 7) staan toch niet tegelijk op? Het kan ook iets te maken hebben met jouw verbinding (wegenwerken of zo). Wacht evtl. toch tot morgen voor je hem terugbrengt.

      • Dank voor uw antwoord!
        Heb het net geprobeerd maar het heeft niet geholpen helaas. Het gekke is dat er nog een computer in huis is met windows 7 waar de internetverbinding wel van werkt. Misschien is er een ander probleem wat ik over het hoofd zie?

      • Ping diskidee.nl eens? (Start / bureau-accessoires / opdrachtprompt en daarin typ je “ping diskidee.nl”). Bij mij hier in BE geeft dat 17 ms.

      • ik heb op mijn hele oude Medion XP pc (van eind 2002) en mijn nieuwe gepingd.
        Beide gaven 24 ms aan.
        Geen verschil dus.

  38. hallo,

    inmiddels pc en beeldscherm aangekocht,
    pc en beeldscherm zien er netjes uit
    toetsenbord (beetje basic) en muis zijn niet draadloos!!

    maar mijn vraag is devolgende
    ik wist dat er tv tuner in zit (kan ik er wellicht inzetten) maart ik had gedacht tvsignaal binnen te halen via de hdmi in/uitgang met signaal uit decoder?? wat doe ik verkeerd??

    • Bij het toetsenbord staat in de reclame (en in het artikel) dat het een PS/2 aansluitng heeft, dus niet draadloos. Van de muis vermoedde ik wel dat het USB zou zijn, maar ik was niet 100% zeker want dat stond nergens vermeld. Persoonlijk vind ik die draadloze muizen maar niks, toen ik mijn pc kocht zat er zo eentje bij en ik heb het vlug vervangen. Kwestie van smaak uiteraard.
      Maar in deze pc zit toch geen TV tuner? Dat gaat je niet lukken hoor, de decoder rechtsreeks aansuiten op je pc.
      PS: je vraag verscheen 2x na elkaar, ik heb er 1 van gewist.

  39. Ik heb hem ook gekocht. Stond niks van een rij oid. In Rotterdam. Ik moest er wel naar vragen want ze hadden ze in het magazijn staan. Heb gelijk ook maar wat biefstukjes meegenomen.

  40. Zou iemand die de computer gekocht heeft wel willen vertellen of er (inderdaad) geen E-Sata opzit en geen USB3 aan de achterkant?

  41. Ook ik heb hem vanmorgen gekocht, samen met de 23″ monitor.
    Is er ook een website om ervaringen/problemen die gebruikers met deze Medion PC hebben mee uit te wisselen?

    Er waren er ruim voldoende in Dordrecht.
    Ik schat ca. 25 stuks, waarvan er ca. 6 direct weg waren.
    Geen lange rij dus zoals in het verleden.

    • Je bent altijd welkom op dit forum met je vragen en problemen hoor! Hoe vallen die Medion schermen eigenlijk mee?

  42. Hoi Rene…..ik typ dit berichtje op mijn nieuwe pc’tje. 🙂
    Ik stond er om 7 uur vanochtend en dat was ruim op tijd…ik was de eerste. Vlak na mij nog iemand en de rest kwam zo tussen 8 en half 9.
    Pc draait dus en het eerste wat mij opvalt is dat dat ding gewoon geruisloos is…allemachtig wat stil. Nu was het ook echt tijd voor een nieuwe pc. Toppie dus.

    • Veel plezier met je aanwinst! Het doet me plezier te lezen dat hij ook nog stil werkt, want dat is iets dat we niet kunnen afleiden uit de technische fiche, dat kan je alleen maar ondervinden. De tijd dat het geluid van een Aldi computer vergeleken werd met dat van een stofzuiger is gelukkig voorbij!

  43. Zeer interessante aanbieding. En ik wil zeker zo’n pc halen morgen.
    Rest mij een vraag……voor de ervaringsdeskundigen……hoe lang vantevoren moet ik voor de deur gaan liggen om zo’n pc te bemachtigen, ik kan me de taferelen ter plaatse al een beetje voorstellen. Hoeveel van die pc’s zullen ze in de winkel hebben ongeveer……

    • Dat zal ik je morgenavond weten te vertellen. Nee, alle gekheid op een stokje, dat weet je nooit. Maar op de duur krijg je daar je daar wel een feeling voor. Sommige pc’s verkopen voor geen meter en liggen enkele maanden later voor een lagere prijs terug in de rekken, maar mijn gok is dat je voor deze pc vanaf vrijdag tevergeefs alle Aldi filialen zult bezoeken.

    • Windows Media Center zit in alle Windows 7 versies, behalve de Starter en de zgn. N-versies (voor netbooks). Het staat dus ook op deze Akoya P5300 D (MD 8361).

  44. Beste Rene

    Ik ben op zoek naar een goede PC voor video bewerking op hoge kwaliteit. Ik wilde hiervoor graag Sony Vegas Pro 10 gebruiken.
    Ik heb de systeem eisen bekeken en volgens mij moet de PC voldoen. Zie (http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro/techspecs)voor de systeem eisen. Ik heb vrijwel geen verstand van computers en ik zat te twijfelen of de grafische kaart wel voldeed. Misschien heeft u hier enig idee van. In ieder geval bedankt.

    • Wanneer ik de “technical specifications” bekijk op de website van Vegas Pro 10 en vergelijk met de eigenschappen van de Medion Akoya P5300 D (MD 8361) mis ik 2 zaken:
      (1) de “Supported BD-R/-RE drive”. Je zult dus wel kunnen schrijven op CD en DVD – zelfs dual layer DVD – maar niet op een Blu-ray. Is dat een beoogt doel, dan zal je een Blu-ray schrijver moeten inbouwen. Ik ben niet zeker dat Vegas Pro 10 ook een externe Blu-ray schrijver ondersteunt.
      (2) de “OHCI-compatible i.LINK connector/IEEE-1394DV card”. Dit is een cryptische omschrijving voor een Firewire aansluitng (Firewire, i.Link en IEEE-1394 betekenen hetzelfde). Firewire kaarten werken ofwel met door de fabrikant meegeleverde drivers, ofwel zijn zijn ze “Plug and Play” – ze gebruiken dan de drivers die in Windows zitten. Dat laatste is precies wat men met OHCI bedoelt (OHCI = Open Host Controller Interface).
      Er zit geen Firewire aansluitng op de Medion Akoya P5300 D (MD 8361) maar er zijn nog PCI express sloten vrij (lees reactie 4.2 bij dit artikel). Je zult dus naar een computerwinkel moeten en je daar een zo’n kaart aanschaffen.
      Verder verwacht ik dat Vegas Pro 10 als een trein zal lopen op die PC. Ik bedoel dat positief, want Belgische treinen zijn momenteel een ramp..

      • Graag wil ik bij de vraag van Thijs en Thieu en het antwoord van Rene drie aanvullende vragen stellen:
        1) Hoe verhoudt zich de opmerking van jou Rene “Het is nog steeds een up-to-date grafische kaart, je kunt er normaal gezien zowat alle spelletjes mee spelen, zij het niet altijd op de maximale resolutie.” tot die van het persbericht (http://www.lvtpr-newsroom.com/nl/2011/06/03/medion%C2%AE-akoya%C2%AE-p5300-d-md-8361-krachtig-multitalent-met-allernieuwste-intel%C2%AE-processortechnologie/): “Dankzij de ATI Radeon™ HD 5670 DirectX®11-videokaart met 512 MB DDR5-geheugen is deze pc zelfs geschikt voor zware games.”?
        2) Ik zie op http://www.blueaurapc.com/part_info.php?part_id=videocard_52 een andere afbeelding van de grafische kaart dan op pagina 2 van dit onderwerp. Welke is de juiste?
        3) Als het inderdaad de ‘eenvoudige’ kaart betreft, hoe kan ik dan nagaan hoeveel schermen ik hierop kan aansluiten?

        Vr. gr.

        • PS. Ik vergat te vragen: is het mogelijk om de grafische kaart te vervangen door een ‘betere’? Zo ja, welke opties zijn er dan?

      • @ Pascal
        1. Er is een soort wedloop tussen fabrikanten van videokaarten en makers van spelletjes. Wanneer de ene een quasi “ideale” videokaart voor spelletjes maakt, brengt de andere wel een spelletje op de markt dat nog veeleisender is. Vandaar dat mijn “recente” spelletjes eigenlijk hetzelfde betekent als “zware games” in het andere artikel. Hoe ook: de Radeon HD 5670 is in mijn ogen een zeer degelijke kaart maar het is en blijft een budgetkaart die destijds top of the bill was, maar intussen naar de middenmoot verhuisd is.
        2. Wanneer Intel of AMD (ATI) een nieuwe chip voor videokaarten op de markt brengen, brengen ze ook een “referentiekaart” op de markt. Die is dus merkloos. De fabrikanten van videokaarten (Asus, Gigabyte, Sapphire…) baseren zich hierop maar de uiteindelijke producten kunnen afwijken. Ik heb de foto van deze referentiekaart gebruikt omdat ik niet weet welk merk er precies in de Medion zit.
        3. Technisch gezien zou een HD 5670 tegelijkertijd 4 schermen kunnen aansturen, maar zowat alle fabrikanten beperken dat tot 3 omdat er nu eenmaal geen 4 aansluitngen op een kaart passen.
        4. Natuurlijk kan je de videokaart vervangen door een andere (maar denk aan de garantie). Wat dacht je van AMD Radeon HD 6990 – 830 MHz – 4096 MB GDDR5? Maar die kost wel meer dan 500 €, en dan vraag ik me echt af of het sop de kolen waard is…

  45. Ik heb vanmorgen gebeld met de medion hotline. Mijn vraag over het aantal geheugenvoetjes is in ieder geval beantwoord (prima service): 4 voetjes met daarin 2 x 2 GB en 2 x 1 GB.

  46. Kan ik aannemen dat er nog een vrij sata 2 kanaal is om een ssd op te instaleren ? Klinkt als een leuke pc en met ssd lekker snel in de opstart.

    • Dat is meer dan waarschijnlijk, maar zekerheid kan ik je niet geven omdat we die pc niet in handen hebben. Je kunt natuurlijk een beetje “vals spelen”, de pc kopen, voorzichtig kijken of het kan en indien niet hem terug naar de winkel brengen. Hou er wel rekening mee dat het installeren van een ssd toch niet zo simpel is, omdat je zult moeten rommelen met de structuur van de ingebouwde HD. Mediongetrouw zal die wel 4 primaire partities hebben. Daarmee maak je dan wel inbreuk op de garantie. Maar het lijkt me wel een interessant experiment. Mocht je het uitvoeren, laat het resultaat dan weten op dit forum…

  47. Hallo Rene,

    Rene, heel hartelijk bdankt voor uw snelle reactie.
    Als vrijwilliger van een lokale omroep wil ik thuis ook kunnen monteren met Abobe Premiere Pro CS4 en CS5, die we in de studio gebruiken.
    Omdat ik de beeldkaart: ATI Radeon HD 5670 Direct x 11 met 512 Mb DDR5, niet zie staan bij de aanbevolen beeldkaarten bij Adobe Premiere Pro CS5, ben ik bang dat na aankoop blijkt dat ik de MD 8361 niet kan gebruiken voor het doel waarvoor ik hem koop namelijk videomontage met Adobe Premiere Pro CS.
    Iedereen zegt dat je een NVidia kaart moet gebruiken:”Heb niet super veel verstand van Adobe, maar weet wel dat voor die Premiere die jij noemt CUDA belangrijker is en dat is nou juist iets wat alleen op Nvidia kaarten zit en niet op Ati kaarten. ”

    Kunt u me hierin geruststellen ,want het is toch een hoop geld ?

    • Ik heb zonet de website van Adobe geraadpleegd en inderdaad, voor Premiere Pro worden alleen Nvidia kaarten opgesomd. Zoals je zelf zegt steunt Premiere Pro deels op CUDA. En dat zit alleen op Nvidia kaarten. In mijn ogen een tekortkoming van de software maar goed. Werkt het dan niet op een Radeon zonder die CUDA? Jawel, maar veel trager omdat de hardware versnelling ontbreekt. Achteraf beschouwd zou ik toch aarzelen om deze pc te kopen als het echt de hoofdbedoeling is Adobe Premiere Pro te gebruiken, gewoon omdat dat programma echt gericht is op en getest is met een beperkt aantal Nvida kaarten. Lees evtl ook deze pagina van Adobe.

  48. Zo te zien zit er ook geen E-sata aansluiting op.
    Mijn externe harde schijven ondersteunen niet USB 3, wel E-sata.

    Vraag me daarnaast af welke voeding erin zit, schat rond de 440W.
    Naar mijn ervaring kan in een de(r)gelijk systeem beter een voeding van 650W

    • Ik vermoed dat USB 3.0 op termijn de e-sata zal verdringen, maar dat is een persoonlijke mening. Er bestaan wel adapters e-sata/USB 2.0, ik heb er nog geen gezien naar USB 3.0. Ik vermoed ook dat er een 440 W voeding of zoiets zal insteken, normaal is dat wel genoeg hoor voor deze PC. Een Intel core i7-2600 verbruikt max 95 W, een Radeon HD 5670 is opmerkelijk zuinig en slikt max 65 W.

    • Volgens de site van ECS zit er wel E-sata op het moederbord.
      Heb zelf wel gekocht maar wegens omstandigheden de doos nog niet opengemaakt.

    • Beste Arjan, wij zijn altijd erg blij wanneer lezers reageren op onze artikels. Maar je wordt wel verondersteld eerst het artikel te lezen. Op pagina 3 staat letterlijk “Uiteraard werd de 64-bit versie van Windows 7 geïnstalleerd” en op de afbeelding met de softwarepakketten op pagina 5 staat ook duidelijk Windows 7. Dus: ja, Windows 7 staat er op.

    • Ik durf het zelfs omdraaien, Thieu: wanneer iemand me zou vragen welke configuratie best past bij Adobe Première, zou ik naar iets soortgfelijks als deze PC gaan. Toch een opmerking: ik zie geen Firewire en geen Displayport poorten, mocht je die absoluut nodig hebben voor je apparatuur, hou er dan rekening mee dat je een extra kaart zult moeten installeren.

      • Rene, heel hartelijk bdankt voor uw snelle reactie.
        Als vrijwilliger van een lokale omroep wil ik thuis ook kunnen monteren met Abobe Premiere Pro CS4 en CS5, die we in de studio gebruiken.
        Omdat ik de beeldkaart: ATI Radeon HD 5670 Direct x 11 met 512 Mb DDR5, niet zie staan bij de aanbevolen beeldkaarten bij Adobe Premiere Pro CS5, ben ik bang dat na aankoop blijkt dat ik de MD 8361 niet kan gebruiken voor het doel waarvoor ik hem koop namelijk videomontage met Adobe Premiere Pro CS.
        Kunt u me hierin geruststellen ,want het is toch een hoop geld ?

  49. Ik mis een fire-wire aansluiting om video over te zetten.
    Is er bekend hoeveel vrije slots er nog zijn?

    Kan de dvd brander ook light scribe branden?

    • Ik zie alleszins nergens een firewire poort. Zover ik weet bestaan er geen adapters USB naar Firewire, maar kan je je niet behelpen met USB 3.0? USB 3.0 is sneller. En reken niet op lightscribe. Mocht het erin zitten, zou het zeker in de reclamefolder staan!

    • zojuist via email een reactie van Medion ontvangen.
      “De pc is niet voorzien van een firewire aansluiting. Het moederbord is voorzien van 3 PCI-express sloten, welke nog vrij zijn. Ook is er nog plek voor een extra harde schijf of optisch station. De brander ondersteund geen LightScribe.”

  50. ??? De Intel i7-2600 niet vinden voor minder dan 300€???

    273€ voor de i7-2600
    289€ voor de i7-2600k

    Hoeveel mag ik er leveren?

    Pc

  51. in principe een mooie aanbieding maar
    Wat zijn de specs van het moederbord ?:
    hoeveel geheugen voetjes zijn er: 4 of 2 ?
    welke reepjes zitten er nu in: 4 + 2 of 2×2 + 2×1 ?
    welk model moederbord is het ?

    • Ik weet het niet, Marcel, omdat wij die PC’s niet in handen krijgen. Af en toe kunnen we de “mosterd halen” in Duitsland, omdat daar de Medions soms vroeger op de markt komen en Aldi DE guller is met het verspreiden van testmodellen. Anderzijds stel ik me de vraag of het type moederbord echt bepalend is voor de aanschaf. Bij Dell, HP, Fujitsu Siemens enz. staat dat toch ook nergens in de reclamerfolder (dacht ik)?

  52. Ziet er inderdaad een mooie pc uit, zeker voor die prijs. Toevallig geen gegevens over het voedingsblok? Afgaande op de grafische kaart is’t waarschijnlijk iets waarop ze bespaard hebben, wat natuurlijk wat spijtig is naar ’t upgraden van die grafische kaart in de toekomst toe.

    Kunt alleen maar hope ndat er nog minstens één vrij schijfstation is om, naar keuze, een extra harde schijf dan wel een blueray-lezer in te steken…

    • Maak je niet te veel zorgen over dat voedingsblok, Robin. Het gebeurt echt maar zelden dat er eentje door de knieën gaat wegens overbelasting (ik spreek niet over kortsluitingen, dat is wat anders). Bovendien is anticiperen moeilijk omdat er videokaarten te koop zijn die een paar 100 Watt trekken. Om nog niet over Crossfire te spreken. Ten andere: de Radeon HD 5670 is geschikt voor Crossfire – als het moederbord het toelaat. En hiermee geef ik vorige lezer “Marcel” dan toch gelijk: soms is het belangrijk om weten welk moederbord er in je pc zit…

      • De achterkant van de computer is te zien door bij de reclame van de Aldi op –meer informatie– te klikken en daarna in het daarna verschenen venster op de voorkant van de computer te klikken, een nieuw venster verschijnt met de afbeelding van de achterzijde. Kennelijk zijn er nog 3 slots vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.